Uredništvo | 9. 9. 2023, 23:30

Tina Gaber ob Robertu Golobu tudi med obiskom ameriških senatorjev (VIDEO)

Instagram/Robert Golob/posnetek zaslona

Premierjeva partnerica je zelo pozorno prisluhnila navdušenju visokih ameriških gostov nad našo državo.

"V začetku septembra sem na Ljubljanskem gradu sprejel delegacijo desetih ameriških kongresnikov, ki jo je vodil republikanski senator Lindsey Graham. Krepitev vezi med državama je pomembna tudi v luči prihajajočega članstva Slovenije v Varnostnem svetu Združenih narodov," je ob videoposnetku s sprejema na Ljubljanskem gradu na družbenih medijih zapisal predsednik vlade Robert Golob.

"Vesel sem, da ste tukaj, vedno je dobro imeti srečanje z zavezniki, prav tako je pomembno, da se srečujemo čim bolj pogosto," je med svojim govorom med drugim poudaril Golob.

Prisluhnite:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robert Golob (@_robertgolob_)

Na sprejemu najvišje delegacije iz ZDA v zadnjih šestih letih je bila ob njem tudi njegova partnerica Tina Gaber, ki je v visoki politični družbi delovala zelo sproščeno. Ob Grahamovem nagovoru je Gabrova večkrat prikimala z glavo in tudi dvignila kozarec ob njegovi zdravljici na prihodnost naše države ter na bodoče sodelovanje med ZDA in Slovenijo. "Vaša država je presegla pričakovanja v tem, kako lepa je," je med drugim dejal Graham.

Skupina ameriških kongresnikov se je med obiskom Slovenije poleg predsednika vlade srečala tudi z zunanjo ministrico Tanjo Fajon in predsednico Natašo Pirc Musar. Dva izmed skupine senatorjev, republikanec Lindsey Graham in demokrat Robert Menendez sta tik pred odhodom v izjavi za medije poudarila, da je Slovenija glede konflikta v Ukrajini na "pravi strani zgodovine"

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol