R.S. | 2. 12. 2023, 08:15

Tina Gaber ponovno v središču pozornosti: s podžupanom razsvetlila Ljubljano (FOTO)

Bobo

Partnerica Roberta Goloba je imela na prižigu lučk posebno vlogo. 

Kljub slabemu vremenu se je v petek zvečer v prestolnici zbrala množica ljudi, ki je želela videti v živo prižig lučk. Na dogodku sta bila tudi predsednik vlade Robert Golob in njegova partnerica Tina Gaber, ki je imela na dogodku posebno vlogo. S podžupanom Alešem Čerinom je namreč prižgala luči v prestolnici. Med drugim je razsvetlila smreko, ki so jo letos poimenovala Tina - kakšno naključje, kajne?

Tina Gaber je letos razsvetlila prestolnico.

Tina Gaber je letos razsvetlila prestolnico.

Bobo

Lučke bomo lahko občudovali do začetka januarja. Praznična okrasitev Ljubljane je bila v preteklosti delo domačega umetnika Zmaga Modica, po njegovi smrti pa je okrasitev prevzel njegov sin, Urban Modic. Mestno občino bodo lučke stale 220.000 evrov. Slovensko glavno mesto bo decembra krasilo deset smrek, obiskovalci pa si bodo lahko ogledali 850 skulptur in likov.

Na prižigu lučk je bil tudi predsednik vlade Robert Golob.

Na prižigu lučk je bil tudi predsednik vlade Robert Golob.

Bobo

Cene na prazničnem sejmu višje kot lani

Ob prižigu praznične razsvetljave se je odprl še sejem, kjer lahko obiskovalci kupijo različne izdelke, hrano in pijačo. Na stojnicah z darilnim programom med drugim ponujajo lectova srca, kape in šale, keramične in lesene izdelke, nakit, tudi izdelke s konopljo. Cene so v primerjavi z lanskimi višje za okoli pet odstotkov, poroča STA.

"Cene so primerne trenutni inflaciji in najemnini, so malo višje. Treba je razumeti tudi, da cele dneve stojimo na hladnem," je povedal prodajalec Jan Železnikar in dodal, da so cene hrane v primerjavi z lanskim letom višje za 0,5 evra. Ričet s kranjsko klobaso stane 9,5 evra, jota 8,5 evra, najdražji pa so žabji kraki, ki stanejo 10 evrov. Na stojnicah s hrano kraljujejo kranjska klobasa in štruklji, na tistih s pijačo pa kuhano vino in kuhan gin, medica ter vroča čokolada.

Lučke bomo lahko občudovali do začetka januarja.

Lučke bomo lahko občudovali do začetka januarja.

Bobo

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol