Opozoril je na določen način kupovanja, ki, kot pravi, ni najbolj pametna odločitev.
V zadnjem času vse več ljudi v mesnici poseže le po določenih kosih piščanca – najpogosteje po belem mesu, bedrcih ali perutničkah. Toda mesarji opozarjajo, da je tak način kupovanja napačen. Eden od njih, ki ima izjemno priljubljen profil na TikToku, je celo poudaril, da gre za usodno napako.
Celi piščanec je cenejša in pametnejša izbira
Po njegovih besedah je veliko bolj ekonomično kupiti celega piščanca kot pa posamezne kose, ki jih ljudje običajno iščejo. “Mnogo pametneje je vzeti celega piščanca. Tako dobite več mesa, prihranite denar in lahko pripravite različne jedi,” pojasnjuje mesar. Pri tem dodaja, da se piščanec lahko razdeli na porcije, iz katerih pripravite tudi do šest različnih obrokov. Tudi kosti so uporabne, saj jih lahko zamrznete in pozneje skuhate okusne juhe ali bogate enolončnice, polne kolagena.
@elcarnicerotiktoker Respuesta a @Silviasilvieta espero que ayude a alguien 🤜🏻🤛🏻 #chuletacity #aprendeconjerry #polloentero ♬ sonido original - el carnicero tiktoker
Pozor: napake pri hitrem nakupu
Mesar opozarja še na nekaj: pri nakupovanju mesa se nikakor ne splača hiteti. “Ne glede na to, kako zelo se vam mudi, nikoli ne hodite v mesnico v naglici. Ko ste pod pritiskom, skoraj zagotovo sprejmete napačno odločitev,” pravi in dodaja, da se takrat največkrat odločimo za dražje, a manj koristne kose.
Preberite še:
- Kuharji opozarjajo: teh delov piščanca raje ne jejte, čeprav so mnogim najokusnejši
- Med nakupovanjem se izognite temu delu trgovine, tako boste precej prihranili (to je trik, ki ga uporabljajo številni)
- Prepoznate, kdaj je piščančje meso pokvarjeno? Pozorni morate biti na tri stvari
Njegov nasvet torej je jasen: kupujte premišljeno in pogosteje posezite po celem piščancu, saj boste tako dobili več in hkrati privarčevali. Seveda pa je najbolje, da se odpravite k tistemu mesarju, ki mu še najbolj zaupate, in ga povprašate še po kakšnem nasvetu glede priprave in hranjenja mesa.