28. 2. 2023, 09:19 | Promocijska objava

To podjetje občutno dviguje plače več kot 2.000 zaposlenim

promocijska fotografija

Hofer povišuje plače za vse zaposlene, prav tako dviguje regres, nadomestilo za malico, božičnico in vplačila v 2. pokojninski steber.

Pomanjkanje kadrov in višja fluktuacija sta dejstvi, ki za podjetja predstavljata vse večji izziv. Zato imajo na trgu dela prednost tisti delodajalci, ki ob dobrih odnosih stavijo tudi na primerno plačilo. To že vse od vstopa na slovenski trg leta 2005 zagotavlja Hofer, saj nudi nadpovprečno plačilo v panogi, ob tem pa ga vsako leto znova tudi zvišuje. Letos celo za občutno več, kot je bila lanskoletna inflacija.

Hofer je eden od delodajalcev z najvišjim dvigom plač v zadnjem času. Diskontni trgovec je naznanil, da svojim zaposlenim z letošnjim letom povišuje plačilo celo do 15 odstotkov. Trgovec namreč ob plači dviguje tudi regres, nadomestilo za prehrano, božičnico in vplačila v 2. pokojninski steber.

Prodajalcem do 15 odstotkov višja plačila

Več kot 1.400 Hoferjevih prodajalk in prodajalcev bo letos prejelo tudi do 15 odstotkov višje plačilo, v zadnjih štirih letih se je to povišalo za več kot 40 odstotkov

1.458 evrov bruto prejmejo Hoferjevi prodajalci v najvišjem plačilnem razredu za 30ur/teden. To za kar 21 odstotkov presega slovensko minimalno plačo za 40 ur/teden (1.203 evre bruto). Tako za četrtino krajši delovnik prejmejo skoraj četrtino višje plačilo.
promocijska fotografija

Poleg povišice bodo letos zaposleni pri Hoferju prejeli še:

• višji regres - 1.800 evrov (lani 1.700 evrov),  
• maksimalno neobdavčeno nadomestilo za prehrano - 7,96 evra/dan (prej 6,12 evra/dan),
• višjo božičnico - 300 evrov bruto (prej 240 evrov bruto) in
• višja vplačila v 2. pokojninski steber - 420 evrov/leto (prej 360 evrov/leto).

Zadovoljstvo potrjujejo tudi Hoferjevi zaposleni

Tako višje plače kot številne ugodnosti trgovca in možnost zaposlitve za krajši, povprečno 30-urni, delovnik z vsemi ugodnostmi zaposlitve za polni delovni čas, kot sta polna pokojninska doba in polni regres, so zagotovo pravi koraki trgovca k zagotovitvi zadovoljstva več kot 2.000 zaposlenih. Temu pritrjuje tudi zadnja anonimna anketa zaposlenih (jesen 2022), ki je pokazala kar 89-odstotni indeks splošnega zadovoljstva v podjetju Hofer.