Nika Vajnhandl | 1. 4. 2022, 16:09

SPOMNIMO SE: to so prvoaprilske novice, ki ste jim verjeli

Profimedia

Pregled laži, ki so jim Slovenci najbolj nasedli - ste med njimi tudi vi?

Za prvi april mediji radi pretentajo svoje bralce, gledalce in poslušalce. Slovenske novice so pripravile pregled tistih prvoaprilskih novic, ki ste jim najbolj verjeli.

Leto 2005

Leta 2005 je Delo objavilo novico z naslovom Dovolj ima Vogrinca!, v kateri je zapisalo, da se Tina Maze poslavlja od belih strmin. No, Tina je v resnici vztrajala še polno desetletje in dosegla famozne uspehe.

Leto 2007

Spletna stran RTV je leta 2007 objavila ekskluzivno novico iz sveta zabave: Sebastijan Cavazza je dobil vlogo v ameriški nanizanki Urgenca, kjer bo igral odtujenega bratranca Luke Kovača - v podobi Gorana Višnjića. Večina uporabnikov portala štosu ni nasedla, se jim je pa zdelo zabavno.

Istega dne je objavil novico, da nekdanji slovenski predsednik Milan Kučan ustanavlja stranko iz Foruma 21. Tukaj pa bralci niso bili več tako gotovi, da gre za prvoaprilsko potegavščino, čeprav je bilo v novici napisano tudi, da bo podpredsednica stranke postala pevka Saša Lendero.

Leto 2008

Naslednje leto je Delo natisnilo novico, da sloviti ameriški režiser Steven Spielberg pripravlja ekranizacijo Finžgarjevega romana Pod svobodnim soncem. Šlo naj bi za spektakel v vrednosti 80 milijonov dolarjev, v vlogi Iztoka pa naj bi nastopil slovenski igralec, pri čemer so omenili Boruta Veselka, za bizantinsko cesarico Teodoro pa da snubijo hollywoodsko zvezdnico avstralskega rodu Cate Blanchett.

Leto 2012

Slovenske novice so leta 2012 napisale, da bodo za vzpon na Triglav začeli pobirati vstopnino. To seveda ni bilo res.

Leto 2013

Pri Dnevniku so leta 2013 pisali o širitvi NLB na nove trge, kot so Malta, Andora, Portugalska – in turški del Cipra - ki ga uradno priznava samo Turčija. Bralce so potegnili tudi z novico, da bodo v Iranu postavili spomenik trenerju Memiju Bečiroviću, ker je preporodil iransko košarko.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.