Uredništvo | 9. 8. 2023, 19:11

"Tole je res ena čudovita zgodba!" Radijci za žrtve poplav zbrali skoraj dva milijona evrov!

Darja Štravs Tisu

12-urni dobrodelni maraton Eno srce, ena Slovenija se je končal z vzkliki veselja in hvaležnosti. Slovenci smo ponovno dokazali, da smo plemeniti ljudje!

Ekipa Denis Avdić Showa na Radiu 1 je skupaj z radijskimi postajami Radio 1 80ta, Radio Antena, Radio Bob, Radio Kranj, Radio Maxi, Radio Triglav in Radio Robin pripravila 12-urni dobrodelni maraton Eno srce, ena Slovenija. Voditelji Denis Avdić, Jana Morelj in Miha Deželak so danes od 6. pa vse do 18. ure zbirali denarna sredstva za prizadete v katastrofalnih poplavah in na koncu zbrali neverjetnih 1.914,746,89 evra.

"Najlepša hvala, Slovenija, da ste se odzvali, za podporo. Če stopimo skupaj, znajo nastati čudovite zgodbe in tole je ena res čudovita zgodba. Vesel sem, da sem pri desetih letih pred vojno pristal ravno v tej državi. Želim, da se tisti, ki ste se znašli v težkih razmerah, čim prej postavite na noge. Hvala, ker ste darovali tudi iz tujine, želim vam lep dopust še naprej. Hvala, Slovenija in srečno," je ganjeno dejal Avdić.

V studiu so jim podporo prišli izkazat številni glasbeni gostje, ki so poskrbeli za čudovito glasbo: Dejan Dogaja, Žan Serčič, Slavko Ivančič s posebnim gostom, voditeljem Radia 1 Iztokom Gustinčičem, Nina Pušlar, Maraaya, Pepel in kri ter BQL.

Facebook/Radio 1

O poplavah so se pogovarjali tudi s strokovnjaki: s predsednico ZPM LJ Moste Polje Anito Ogulin, poveljnikom civilne zaščite, Srečkom Šestanom, psihologom dr. Aleksandrom Zadelom, z voditeljem na Radiu Antena in prostovoljnim gasilcem PGD Zbilje Maticem Hercegom, ki je pomagal reševati nemočne ljudi.

Facebook/Radio 1

Slišali pa smo tudi izjemno težke zgodbe poslušalcev, ki jim je vodna ujma skoraj uničila življenja in resnično potrebujejo našo pomoč, da se bodo lahko znova postavili na noge. Z zbranimi sredstvi bomo pomagali tudi njim in jim vsaj malo olajšali veliko izgubo.

Darja Štravs Tisu

Med maratonom je potekala tudi dobrodelna dražba Dončićevega dresa s podpisi celotne slovenske košarkarske reprezentance, na najvišji ponujeni znesek radijci še čakajo.

Drugi podpisani Dončićev dres pa si je prislužil tudi Miha Deželak, ki je v družbi številnih sodelavcev daroval 500 evrov v dobrodelne namene in poskrbel za velik aplavz. Dobrodelni dogodek se je končal s čudovito pesmijo What a wonderful world, ki jo je zapel voditelj Radia 1, Tomaž Klepač.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord