15. 4. 2020, 12:00 | Vir: STA

Tomaž Gantar zavrnil možnost sankcij proti WHO

Nik Jevšnik/STA

Minister za zdravje Tomaž Gantar je danes zavrnil možnost sankcij proti Svetovni zdravstveni organizaciji (WHO) zaradi njenega odzivanja po izbruhu novega koronavirusa.

"Mislim, da je absolutno nesmiselno razpravljati o kakršnih koli sankcijah v tem trenutku proti WHO," je dejal v telefonskem pogovoru s slovenskimi dopisniki v Bruslju.

Gantar je še povedal, da bi bilo pretirano pričakovati, da bi WHO v danem trenutku imela odgovore na vsa vprašanja, s katerimi se ukvarjajo vse države, saj gre za novo bolezen, s katero stroka nima dovolj izkušenj in znanja.

V WHO po ministrovih besedah svetujejo po svoji najboljši moči. Z organizacijo v Sloveniji delajo z roko v roki že vrsto let in Gantar ne vidi razloga, da takšnega sodelovanja ne bi bilo več, je dejal po videokonferenci ministrov EU za zdravje.

Glede plačevanja slovenske članarine za WHO v prihodnje pa je minister dejal, da ima ministrstvo za finance sredstva zagotovljena, da osebno zagovarja, da Slovenija to poravna, in da ni razloga, da bi dvomili o tem.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol