28. 6. 2018, 07:58 | Vir: STA

Trump s portugalskim predsednikom tudi o nogometu!

Profimedia

Ameriški predsednik Donald Trump je na srečanju s portugalskim predsednikom Marcelom Rebelom de Souso zagotovil, da je malce ljubitelj nogometa, njegov sin pa ga naravnost obožuje, čeprav pri tem ni povedal, za katerega od treh sinov gre. Portugalec se je pohvalil, da je Cristiano Ronaldo najboljši nogometaš na svetu.

Trump je uvodoma dejal, da imajo ZDA s Portugalsko izjemne odnose, ki niso bili še nikoli boljši, nakar se je obrnil k domačim temam na čelu z napovedjo upokojitve vrhovnega sodnika Anthonyja Kennedyja, malce pa je komentiral tudi predvideni vrh z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.

Največ časa pa je šlo za nogomet in Trump je na vprašanje, za koga navija, dejal, da za vse in omenil, da se je sam zelo boril, da bo naslednje svetovno prvenstvo v ZDA, Mehiki in Kanadi. Svetovno prvenstvo v Rusiji je označil za zelo vznemirljivo tudi za tiste, ki niso ljubitelji nogometa. Sam je malce ljubitelj, vendar nima veliko časa.

Rebelo de Sousa je opozoril Trumpa, naj ne pozabi, da ima Portugalska najboljšega igralca na svetu, to je Cristiano Ronaldo. Trump se je nato pošalil, ali bo Cristiano kdaj kandidiral za predsednika proti Rebelu de Sousi, ta pa mu je razložil, da je Portugalska drugačna od ZDA.

Ob tem je spomnil, da je Portugalska kot prva nevtralna država priznala samostojnost ZDA, očetje naroda pa so menda nazdravljali neodvisnosti s portugalsko madeiro. Trump je rekel, da ima to vino dober okus.

Za srečanje s Putinom je dejal, da bo najverjetneje po vrhu zveze Nato v Bruslju, kraj pa bi lahko bili Helsinki ali celo Dunaj. "Vedno sem trdil, da je zelo dobra stvar, če se razumemo z Rusijo, Kitajsko in z vsemi. Govorila bova o Siriji, Ukrajini in drugih zadevah," je dejal Trump in na vprašanje, ali tudi o ruskem vpletanju v ameriške volitve, odgovoril, da nikoli ne veš.

Trump je še poudaril, da so se njegove carine na uvoz jekla in aluminija izjemno odrezale, ker gre ameriški jeklarski industriji zdaj odlično. Carine naj bi bile neverjetno uspešne in vsi vidijo, kako dobro gre ZDA. Carine bodo verjetno tudi tema Trumpovega srečanja z italijanskim premierjem Giuseppejem Contejem 30. julija, kar je v sredo potrdila Bela hiša.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord