18. 5. 2017, 15:40 | Vir: STA

Trump po kalimerovsko: "Gre za največji lov na čarovnice v ameriški zgodovini!"

profimedia

Ameriški predsednik Donald Trump se je danes prek Twitterja na imenovanje posebnega tožilca za preiskavo ruske afere odzval z besedami, da "gre za največji lov na čarovnice na posameznega politika v ameriški zgodovini".

"Pri vseh nezakonitih ravnanjih, ki so se dogajala med predvolilno kampanjo Clintonove in v času Obamove administracije, ni bil nikoli imenovan posebni tožilec," je še zapisal ameriški predsednik, kot povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Namestnik pravosodnega ministra ZDA Rod Rosenstein je namreč v sredo imenoval nekdanjega direktorja FBI Roberta Muellerja za posebnega tožilca oziroma preiskovalca afere z ruskim vpletanjem v ameriške volitve na strani Trumpa in morebitnih povezav med Trumpovo kampanjo in Rusijo.

Trump zanika, da bi obstajale povezave med njegovo predsedniško predvolilno kampanjo in tujo državo. Po njegovem je zgodba o ruskem vplivanju na ameriške volitve izmišljotina lažnih medijev in demokratov, ki ne zmorejo preboleti poraza na lanskih volitvah za predsednika ZDA.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord