9. 2. 2017, 09:34 | Vir: STA

Trump z zapoznelim voščilom za kitajsko novo leto!

profimedia

Ameriški predsednik Donald Trump je v pismu predsedniku Kitajske Xi Jinpingu zapisal, da se veseli konstruktivnega odnosa z njim, ki naj bi koristil tako ZDA kot Kitajski. V pismu je posredoval tudi precej zapoznelo voščilo za kitajsko novo leto.

Trump je od inavguracije pred skoraj tremi tedni po telefonu govoril s približno 20 voditelji držav, med katerimi pa ni predsednika Kitajske. Xi mu je sicer že kmalu po izvolitvi čestital po telefonu.

Veliko kritičnih opazk je bilo na Kitajskem v zadnjih tednih deležno tudi dejstvo, da Trump v nasprotju s svojima predhodnikoma Barackom Obamo in Georgeom Bushem Kitajcem ni voščil novega leta. Po pisanju državnega časnika Global Times to vzbuja zaskrbljenost glede kitajsko-ameriških odnosov, številni uporabniki spletnih omrežij pa so menili, da je odsotnost voščila nespoštljiva. Splošni vtis je popravila le gesta Trumpove hčerke Ivanke, ki se je udeležila novoletnega sprejema na kitajskem veleposlaništvu v Washingtonu, poleg tega pa objavila posnetek svoje petletne hčerke, ki za praznovanje novega leta zapoje pesem v kitajščini.

Sicer pa je Donald Trump znan po tem, da ima 'polna usta Kitajske'. Nek uporabnik spleta se je takole pozabaval na ta račun ...

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.