2. 2. 2017, 06:00 | Vir: STA

Trumpov golf klub mora članom vrniti 6 milijonov dolarjev, pravi zvezno sodišče!

profimedia

Ameriško zvezno sodišče je v sredo golf klubu v lasti predsednika ZDA Donalda Trumpa ukazalo, naj članom vrne skoraj šest milijonov dolarjev, ki so jih plačali kot polog pri včlanitvi, a bi jih morali dobiti nazaj. Trump naj bi jim depozite zaplenil, ko je leta 2012 prevzel klub v mestu Jupiter na Floridi.

Trump se je tik pred prisego pisno odpovedal vsem svojim podjetjem in tako ni več tožena stranka v primeru golf kluba, vendar je bil glede tega primera lani zaslišan. Na sojenju je pričal njegov sin Eric, čigar odvetnik napoveduje pritožbo.

Trump je leta 2012 prevzel klub od hotelske verige Ritz Carlton in ga spravil nazaj na noge. S klubom je dobil tudi člane, vendar ni hotel spoštovati njihovih pogodb s hotelsko verigo.

Medij Politico poroča, da s plačilom ne bi smelo biti težav, kajti Trump je s predsedniško kampanjo lani nekaj zaslužil, čeprav uradno manj, kot je zanjo porabil lastnega denarja. Z denarjem za kampanjo je namreč najemal in plačeval podjetja v svojem imperiju.

Njegova kampanja je tako njegovim podjetjem glede na poročilo Zvezne volilne komisije plačala skupaj 12,8 milijona dolarjev. Okrog dva milijona dolarjev je šlo za najemnino in plače v Trumpovi stolpnici na Manhattnu, kjer je Trump imel volilni štab. Največ denarja pa je šlo letalski družbi TAG, ki upravlja s Trumpovim letalom. 435.000 dolarjev za kampanjo je porabil za najem lastne graščine na Floridi, skoraj 400.000 so dobila njegova golf igrišča, denar pa je šel tudi Trumpovim restavracijam, hotelom in drugim podjetjem v okvirju imperija.

Trump je v svojo kampanjo vložil 66 milijonov dolarjev.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.