22. 4. 2020, 14:26 | Vir: STA

Trumpov hotel zaprosil vlado za odlog plačevanja najemnine

Profimedia

Trumpov mednarodni hotel v Washingtonu je zvezno vlado, ki jo vodi Donald Trump, zaprosil za odlog plačevanja najemnine za poslopje v katerem je bila nekoč pošta, danes pa hotel. Kritiki vlade pa opozarjajo, da podobnega primera v ZDA še ni bilo.

Trump je vodenje poslov Trumpove organizacije po nastopu položaja predsednika ZDA predal svojima sinovoma Donaldu mlajšemu in Ericu Trumpu.

Med premoženjem organizacije je tudi znameniti hotel, ki je bil nekoč pošta, Trumpova organizacija pa ga je najela za hotel. Ta hotel je že predmet številnih etičnih preiskav, saj ga polnijo Trumpovi politični zavezniki, donatorji in voditelji držav.

Trumpova organizacija za najem hotela plačuje 286.000 dolarjev na mesec vladi oz. upravi splošnih služb. Zaradi koronavirusa je tudi Trumpov hotel prazen in Donald mlajši ter Eric prosita vlado, naj za nekaj časa odloži plačevanje najemnin. Eric Trump je to potrdil za New York Times. "Vse kar želimo je, da nas obravnavajo enako kot vse druge hotele oziroma podjetja," je dejal.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.