7. 12. 2020, 08:59 | Vir: STA

Trumpov odvetnik Giuliani pozitiven na koronavirus, v nedeljo so ga prepeljali v bolnišnico

Shutterstock

Ameriški predsednik Donald Trump je v nedeljo tvitnil, da je z novim koronavirusom okužen njegov odvetnik Rudy Giuliani. 76-letnega Giulianija so po poročanju ameriških medijev v nedeljo prepeljali v bolnišnico v Washingtonu.

O stanju nekdanjega župana New Yorka, ki ga Američani sedaj poznajo kot borca za spremembo volilnega izida v korist Trumpa, sicer ni veliko znanega. Trump mu je zaželel hitro okrevanje in zagotovil nadaljevanje boja za razveljavitev zmage Joeja Bidna na predsedniških volitvah 3. novembra.

Giuliani je zadnje tedne veliko potoval po ZDA oziroma ključnih državah, kjer želi Trump spremeniti izid volitev. Večinoma je nastopal brez maske. V sredo je bil v Lansingu v Michiganu, kjer je republikanske državne kongresnike pozival, naj zanemarijo Bidnovo zmago in potrdijo elektorje za Trumpa. Ta je skušal storiti enako v Georgii, kjer pa gaje republikanski guverner Brian Kemp zavrnil.

Število okužb in smrti zaradi covida-19 v ZDA še naprej hitro narašča. Po podatkih univerze Johns Hopkins se je do nedelje zvečer s koronavirusom v ZDA okužilo 14,7 milijona ljudi, za covidom-19 pa jih je umrlo skoraj 283.000.