9. 10. 2020, 08:29 | Vir: STA

Trumpov zdravnik: Predsednik pripravljen na vrnitev v javno življenje

Profimedia

Ameriški predsednik Donald Trump je končal zdravljenje po okužbi z novim koronavirusom in se ta konec tedna že lahko vrne v javno življenje, je v četrtek sporočil njegov zdravnik Sean Conley. Trump je kasneje sporočil, da se bo danes verjetno znova testiral na novi koronavirus ter da upa, da bo konec tedna že imel predvolilna zborovanja.

Trump, ki se bo na volitvah 3. novembra potegoval za nov predsedniški mandat, je moral zaradi okužbe z novim koronavirusom pred tednom dni v bolnišnico, v ponedeljek pa se je vrnil v Belo hišo, kjer je v izolaciji.

"Od vrnitve v Belo hišo je njegovo stanje stabilno in ni znakov, da je bolezen napredovala," je zapisal Conley v sporočilu za javnost. Pojasnil je, da se je Trump izredno dobro odzval na zdravila.

Navedel je še, da bo v soboto deset dni, odkar so pri predsedniku potrdili okužbo. Po njegovih besedah bi se predsednik glede na načrtovano zdravljenje do takrat lahko vrnil v javno življenje, poročajo tuje tiskovne agencije.

Trump je pred tem poudaril, da ni kužen ter da se počuti dovolj dobro, da lahko nadaljuje s predvolilnimi zborovanji. Kasneje je sporočil, da se bo danes verjetno znova testiral. V telefonskem pogovoru za televizijo Fox News je izrazil upanje, da bo v soboto imel predvolilno zborovanje na Floridi, v nedeljo pa v Pensilvaniji.

Florida in Pensilvanija veljata za ključni državi na predsedniških volitvah, republikanec Trump pa glede na ankete v obeh zaostaja za svojim tekmecem, demokratom Josephom Bidnom.

Kljub zagotovilom zdravnika, da Trump nima več simptomov covida-19, je moral 20-minutni pogovor za Fox News dvakrat prekiniti zaradi težav z glasom in kašljanja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.