24. 9. 2020, 20:37 | Vir: STA

Trumpova nečakinja vložila tožbo proti predsedniku in teti zaradi domnevne prevare

Xinhua/STA
Trumpova nečakinja vložila tožbo proti predsedniku in teti zaradi domnevne prevare (foto: Xinhua/STA)

Mary Trump, ki je nedavno nazaj na kratko postala znana, kot še ena v vrsti tistih, ki so izdali kritično knjigo o predsedniku ZDA, je v četrtek na sodišču v New Yorku vložila tožbo proti Donaldu Trumpu, teti Maryanne Trump in dedičem pokojnega strica Roberta Trumpa.

Trdi, da so jo prevarali glede nasledstva pokojnega očaka dinastije Trump, Freda Trumpa starejšega. Mary Trump je sicer omenjene že tožila po smrti starejšega Freda Trumpa, ki je umrl leta 1999. Njen oče Fred Trump mlajši je umrl že leta 1981, strica in teta pa naj bi potem po smrti dedka skušali prevarati njo in brata.

Tožbo so takrat končali s poravnavo, brat in sestra sta dobila denar, vendar po podpisu pogodbe o molčečnosti. Mary Trump jo je letos prekršila z izdajo knjige, kjer strica predsednika opisuje, kot ga poznajo njegovi kritiki.

Sedaj spet toži, pri čemer se ni moč izogniti misli, da gre za predvolilno politično potezo. Čeprav pa tudi tožba kot njena knjiga ne bo spreminjala mnenj med ameriškimi volivci, ki glede na ankete še nikoli doslej v sodobni zgodovini niso bili tako razdeljeni in tako prepričani, koga bodo volili, kot so letos.

Mary Trump sicer sedaj v tožbi trdi, da so jo skupaj z bratom Fredom Trumpom III. po smrti dedka prisilili v poravnavo tožbe na podlagi ponarejenih finančnih podatkov o dejanski vrednosti zapuščine starega Trumpa. Vse skupaj naj bi bilo vredno več deset milijonov dolarjev več, kot pa sta strica s teto prikazala.

Tožba nima veliko možnosti za uspeh zaradi časovne oddaljenosti, vendar pa Mary Trump trdi, da je o celotni razsežnosti prevare izvedela šele pred kratkim iz poročanja New York Timesa.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.