P.M. | 7. 4. 2024, 22:02

Truplo Danke Ilić iščejo z droni, v priporu tudi oče enega od dveh osumljencev

Bobo/Pixell/Profimedia/fotomontaža

Policija se pri iskanju deklice osredotoča na območje jame Lazareva Pećina blizu kraja Zlot.

V soboto je srbska policija aretirala še dve osebi, osumljeni pomoči pri premiku trupla deklice z odlagališča odpadkov na za zdaj še neznano lokacijo na območju mesta Bor, ter zanju odredili 48-urno pridržanje. Eden od njiju je bil brat enega od osumljencev za umor, ki je davi umrl na Policijski upravi v Boru. Višje državno tožilstvo v Zaječarju je odredilo njegovo obdukcijo, to bo po poročanju Blica opravil Inštitut za sodno medicino v Beogradu.

Odrejeno je bilo tudi zbiranje vseh potrebnih obvestil v zvezi z njegovo smrtjo, poroča Telegraf.

Kaj o Dankini smrti ve oče osumljenca?

Za očeta osumljenega D.D. je po poročanju srbskega spletnega portala N1 tožilstvo odredilo 30-dnevni pripor zaradi nevarnosti uničenja ali odstranitve sledi storitve kaznivega dejanja. Ta naj bi po pisanju srbskih medijev za smrt 40-letnega sina, ki je bil prav tako priveden na policijsko postajo, da bi ga zaslišali v zvezi z njegovim sodelovanjem pri premiku Dankinega trupla, izvedel na policijski postaji. 

"Pogledal je v tla in se je komaj premikal," je Blic zapisal o očetovem odzivu na pretresljivo informacijo, da je njegov mlajši sin ponoči umrl med pridržanjem na policijski postaji. Kot razlog smrti je bila nevadena "nenadna slabost". Kot še poroča omenjeni medij, je bilo ugotovljeno, da je umrl zaradi infarkta.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Telegraf.rs (@telegraf.rs)

Danes so v naselju Zlot, kjer je doma eden od glavnih osumljencev za umor male Danke Ilić, ponovno opazili reševalno vozilo, je poročal Telegraf.

Pronadjime.mup.gov.rs

Preiskovanje jame nad kanjonom

Člani srbske specialne ekipe za reševanje iz ruševin iz sektorja za izredne razmere, so se skupaj z drugimi pripadniki ministrstva za notranje zadeve in Gorske reševalne službe pri iskanju Dankinega trupla zdaj osredotočili na 70 metrov globoko jamo Lazareva Pećina in rečno strugo v bližini Zlota.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Telegraf.rs (@telegraf.rs)

Celotno območje kanjona so pregledali z dronom, opremljenim s termovizijskimi kamerami in možnostjo 3D-mappinga, vendar vsaj zaenkrat niso opazili ničesar, poroča Nova.rs.  

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol