3. 5. 2019, 14:01 | Vir: STA

Tudi kitajski starši so plačevali za vpis otrok na elitne ameriške univerze

Profimedia

Časopis Los Angeles Times je v okvirju škandala z vpisi na elitne ameriške univerze našel tudi dve kitajski družini, ki sta za vpis svojih hčerk na univerzi Yale in Stanford plačali prevarantu in mešetarju Williamu Ricku Singerju 1,2 milijona oziroma 6,5 milijona dolarjev. Ameriški tožilci proti staršem Kitajk niso vložili obtožnic.

Singer je bogatim in slavnim Američanom zagotavljal vpis njihovih otrok na elitne univerze za masten honorar. Ameriški tožilci so doslej vložili obtožnice proti okoli 50 osebam, od tega 33 staršem. Nekaj obtoženih se izreka za nedolžne, drugi so priznali krivde ali to nameravajo, kot na primer igralka Felicity Huffman.

Singer je Kitajko Sherry Guo spravil na univerzo Yale kot nadarjeno nogometašico. Našel je trenerja, ki je to zagotovil na papirju in za to dobil 400.000 dolarjev. Starša pa sta Singerju odštela 1,2 milijona dolarjev. Denar je šel njemu in "dobrodelni" organizaciji, preko katere je mešetaril s podkupninami in prevarami.

Starša Sherry Guo se morata počutiti še kar zadovoljna, glede na to, da sta starša Yusi Zhao za vpis na univerzo Stanford odštela 6,5 milijona dolarjev. Ameriški tožilci menda tujcev ne bodo obtožili, ker se lahko izgovarjajo na nepoznavanje sistema in trdijo, da so bili prevarani.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.