Darjo Hrib | 17. 3. 2020, 11:55

Tudi svetovni zvezdniki niso ubežali novemu koronavirusu

Profimedia

Bolezni so od nekdaj veliki izenačevalci, saj so slepe za vsakršne razlike med ljudmi. Da novi koronavirus prav tako ni izbirčen pri tem, koga okuži, pričajo tudi zgodbe svetovnih zvezdnikov, ki so se ali okužili ali pa ravno tako, kot vsi mi, sledijo navodilom za preprečevanje širjenja.

Callum Hudson-Odoi

Devetnajstletni angleški profesionalni nogometaš, krilni napadalec moštva Chelsea, je eden od treh trenutno pozitivno testiranih v nogometnem svetu, zaradi katerih je premier liga odpovedala nadaljnje tekme. Liga je v petek, 13. marca, sklicala urgentni sestanek, na katerem so se odločili prekiniti prvenstvo, enak ukrep pa je sprejela tudi liga prvakov, ligue 1 in bundesliga. Vsi igralci moštva Chelsea so sedaj v strogi samoizolaciji.

Mikel Arteta

Španski trener Arsenala, 37-letni Mikel Arteta, je potrdilo o okužbi prejel isti dan kot Callum Hudson-Odoi. Direktor Arsenala, Vinai Venkateshma, je ob tem povedal: »Naše misli so z Mikelom, ki je razočaran, a se ne počuti zelo slabo. Smo v aktivnem dialogu z vsemi ključni ljudmi, da to situacijo prebrodimo primerno in se že veselimo vrnitve na treninge in igre takoj, ko nam bo zdravstveni nasvet to dovoljeval.«

Evangelos Marinakis

Dvainpetdesetletni lastnik nogometnih klubov Olympiakos in Nottingham Forest je že 10. marca prek družbenih omrežij sporočil, da je okužen z novim koronavirusom. Marinakis se je na februarski tekmi Gunnersov proti Olympiakosu srečal s številnimi igralci in podpornimi člani ekipe Arsenal zato predvidevajo, da se je takrat tudi okužil.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Marinakis #HealthStatement #Message

A post shared by Evangelos Marinakis (@evangelos.marinakis) on

Rudy Gobert

Ko je bilo potrjeno, da je z novim koronavirusom okužen Rudy Gobert, košarkar lige NBA, ki igra za moštvo Utah Jazz, je Mark Cuban, lastnik moštva Mavericks povedal: »Če bi se okužilo še več igralcev, bi to ubilo NBA sezono. Zato moramo biti dosledni, kot smo dosledni v poslu.«

Donovan Mitchell

Da je okužen še en košarkar iz moštva Utah Jazz, Donovan Mitchell, se je izvedelo le dan potem, ko je liga NBA začasno prekinila prvenstvo. Liga trdi, da bo prekinitev trajala vsaj 30 dni, kar pa se označuje za zelo konservativno oceno. Vsi, ki so bili v stiku z Donovanom Mitchellom, so bili nemudoma obveščeni in poslani v dvotedensko karanteno.

Fernando Gaviria

Kolumbijski kolesar je ob okužbi na svojem Instagram profilu povedal: »Veliko govoric kroži o mojem zdravstvenem stanju, zato naj samo potrdim, da se počutim v redu. Bil sem na rednih testiranjih in dobil pozitivni izvid za koronavirus, ampak se počutim v redu.« Drugi kolesarji in podporni člani iz njegove ekipe so bili od 27. februarja naslednja dva tedna v prostovoljni karanteni.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fernando Gaviria Rendon (@fernandogaviriarendon) on

Justin Trudeau

Kanadski premier sicer ni kazal znakov okužbe, a ostaja v samoizolaciji, saj je okužena njegova žena, Sophie Gregoire Trudeau. Gripi podobne simptome je dobila, ko se je vrnila s potovanja v London, kjer je za dan žena imela govor na dogodku v areni Wembley. Dogodka se je med drugim udeležila tudi žena avstralskega primerja in pop zvezdnica Leona Lewis. Dogodek je obiskalo 13.000 mladih.

Begona Gomez

Žena španskega premierja Pedra Sancheza je ravno tako okužena z novim koronavirusom. Španska vlada pravi, da se oba počutita v redu.

Tom Hanks

Triinšestdesetletni oskarjevec Tom Hanks je z ženo Rito Wilson v četrtek, 12. marca, oznanil, da sta oba okužena z novim koronavirusom. Okužila sta se na snemanju prihajajoče biografske drame o Elvisu Presleyju v Avstraliji. O pripetljaju redno poročata na družbenih medijih.

Idris Elba

Britanski igralec Idris Elba je v nedavni objavi na družbenih medijih potrdil, da je okužen z novim koronavirusom. Pravi, da se počuti v redu in da trenutno ne kaže nobenih simptomov, se je pa testiral zato, ker je ugotovil, da je bil nedavno tega v stiku z okuženo osebo. Sedeminštiridesetletni igralec se je 4. marca ravno tako udeležil dogodka, kjer je imela govor žena Justina Trudeauja.

Olga Kurylenko

Štiridesetletna igralka in nekdanje Bondovo dekle je 15. marca potrdila, da je okužena z virusom COVID-19. Pred testiranjem je bila en teden bolna, z vročino in občutkom utrujenosti.

Arnold Schwarzenegger

Arnold ni okužen, želi pa spodbuditi ljudi, da spoštujejo samoizolacijo in ostanejo doma. Takole se je s svojima osličkoma javil na Twitterju:

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ