21. 1. 2021, 19:55 | Vir: STA

Tujci brez mask morajo na Baliju delati sklece

Xinhua/STA

Tuje turiste, ki jih na indonezijskem otoku Bali zalotijo brez zaščitne maske na obrazu, lahko doleti precej nenavadna kazen: izvajanje sklec, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na spletu se je minuli teden pojavil videoposnetek, kako več turistov v majicah in kratkih hlačah sredi tropske vročine izvaja sklece, policist pa jih pri tem nadzira.

Nošenje zaščitnih mask na obrazu je v boju proti covidu-19 obvezno tudi na tem priljubljenem indonezijskem otoku. Vendar so v zadnjih dneh ujeli kar nekaj tujih turistov, kako te zapovedi ne spoštujejo.

Kazen za to, če človek ne nosi zaščitne maske na javnih mestih, sicer znaša 100.000 rupij (okoli sedem dolarjev), a ker številni turisti "nimajo denarja", so jim naložili izvajanje sklec. Kdor ni nosil zaščitne maske, jih je moral narediti 50, kdor je ni nosil pravilno, pa 15.

Indonezijske oblasti tudi opozarjajo, da tujce, ki ne spoštujejo ukrepov za omejevanje širjenja covida-19, lahko doleti tudi izgon iz države. Vstop za tuje turiste je sicer trenutno onemogočen, a je na Baliju veliko tujcev, ki tam "dopustujejo" že dlje časa.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.