19. 10. 2018, 09:16 | Vir: STA

Turčija: Policija išče novinarjevo truplo v gozdu blizu Istanbula

Profimedia

- Turška policija je razširila svojo preiskavo v domnevnem umoru savdskega novinarja Džamala Hašodžija. Preiskovalci domnevajo, da so storilci njegovo truplo oz. dele trupla skrili v bližnjem gozdu ali na polju ob Istanbulu, poroča britanski BBC, ki navaja neimenovane vire.

Hašodžija so nazadnje videli živega na posnetku varnostne kamere 2. oktobra, ko je vstopil v prostore savdskega konzulata v Istanbulu, kjer je želel urediti papirje za svojo poroko. Turški preiskovalci domnevajo, da je bil novinar ubit na konzulatu, Savdska Arabija pa vztraja, da ne ve, kaj se je zgodilo z njim.

Trenutno še vedno analizirajo vzorce, ki so jih preiskovalci vzeli na konzulatu in rezidenci savdskega konzula, saj skušajo ugotoviti, ali pripadajo Hašodžiju.

Po poročanju turških medijev, ki se sklicujejo na neimenovane vladne vire, naj bi novinarja v konzulatu ubila in razkosala skupina 15 moških, ki so jih iz Rijada posebej s to nalogo poslali v Istanbul.

Zaradi sumljivega izginotja novinarja so sicer ministri iz ZDA, Velike Britanije, Francije in Nizozemske odpovedali udeležbo na veliki mednarodni investicijski konferenci, ki bo prihodnji teden potekala v Savdski Arabiji.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.