Med promotorji lepotnih posegov, opravljenih v Turčiji, je tudi Rodrigo Alves, bolj znan kot nekdanji človeški Ken. Mladenič iz Brazilije se je z vrsto lepotnih operacij sprva preobrazil v pravo moško lutko oziroma fanta lutke Barbie. Pred nekaj leti pa se je Alves s pomočjo turških lepotnih kirurgov preobrazil v žensko po imenu Jessica. Tudi Jessica svoje obiske na turških lepotnih klinikah ponosno razkazuje na družbenih omrežjih.

Kaj pa Slovenci?

Zanimanje za estetske posege v Sloveniji je tako kot po vsem svetu v porastu. V medijih je bilo zadnje čase zaslediti kar nekaj člankov o Slovencih, ki so se v Turčijo odpravili na presaditev las. Eden od njih je bil tudi zmagovalec Kmetije leta 2014 Denis Toplak. Na vprašanje, zakaj ravno Turčija, je takrat medijem povedal, da pozna nekaj ljudi, ki so se odločili za enak poseg prav tam in so bili zelo zadovoljni z rezultati. Povedal je tudi, da je postopek trajal kar devet ur, med posegom in po njem pa ni občutil nikakršne bolečine. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Denis Toplak (@10deniis)

Na spletnih forumih je zaslediti veliko vprašanj tako Slovenk kot Slovencev, ki iščejo informacije o lepotnih posegih v tujini in tudi Turčiji. Nedavno je na družbenih medijih zaokrožila zgodba mlade Slovenke, ki naj bi se iz Turčije namesto povečanih prsi vrnila brez ledvice, zasebna klinika, v kateri so ji opravili "poseg", pa naj bi čez noč izginila. Gre za nepotrjeno zgodbo, a kljub temu previdnost ni nikoli odveč, ravno izbira prave klinike in kirurga je namreč v celotni zadevi ključna.

Britanski Daily Mail je ne tako dolgo nazaj poročal o primeru Britanke, ki je na kliniki Elite Aftercare Clinic v Izmirju umrla med lepotnim posegom dviga zadnjice. 

"Ne pustite se zavesti fotografijam in nizkim cenam na spletnih straneh klinik," svarijo slovenski lepotni kirurgi in strokovnjaki. In ob tem dodajajo, da čeprav so morda nekateri lepotni posegi v tujini še vedno nekoliko cenejši kot pri nas, je treba dobro premisliti. Pogosto se tudi dogaja, da v tujini izvedena lepotna korekcija naredi več škode kot koristi, ki jo mnogi potem popravljajo v slovenskih ordinacijah.