5. 2. 2022, 18:56 | Vir: STA

Turški predsednik Erdogan in njegova soproga Emina okužena s covid-19: tako se počutita

Profimedia

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan in njegova soproga Emina sta bila pozitivna na novi koronavirus. Predsednik je ob tem sporočil, da imata blage simptome in za zdaj ostajata doma. Okužena naj bi bila z novo koronavirusno različico omikron, poročajo tuje tiskovne agencije.

67-letni turški predsednik Erdogan je danes na svojem uradnem Twitter profilu delil novico, da sta oba s soprogo Emino pozitivna na novi koronavirus covid-19. "Po blagih simptomih sva bila z ženo pozitivna na covid-19. Na srečo imava blago okužbo, za katero sva izvedela, da je z različico omikron," je zapisal. 

Po navedbah enega od predsednikovih svetovalcev bosta Erdogan in njegova žena ostala doma sprva en teden. Nato naj bi se ponovno testirala. V tem času se bo predsednik, če bo potrebno, dogodkov udeležil prek video povezave, poroča nemška tiskovna agencija dpa. "Ostajava v službi. Delo bova nadaljevala od doma. Upava na vaše molitve," je še sporočil Erdogan. Predsednik je sicer že trikrat cepljen proti covidu-19.

Turčija je od začetka pandemije zabeležila okoli 12 milijonov primerov okužb z novim koronavirusom in skoraj 90.000 primerov smrti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.