31. 10. 2019, 10:04 | Vir: STA

Twitter ne bo več objavljal političnih oglasov, zagotavlja Jack Dorsey!

profimedia

Glavni izvršni urednik družbenega omrežja Twitter Jack Dorsey je v sredo dejal, da od 22. novembra naprej ne bodo več objavljali političnih oglasov, kar je prst v oko šefu Facebooka Marku Zuckerbergu, ki se je pretekli teden v kongresu zapletel v prepir s politiki okrog tega vprašanja.

"Verjamemo, da si je doseg političnega sporočila potrebno zaslužiti, ne pa kupiti. Spletno oglaševanje je izjemno mogočno in zelo učinkovito za podjetja, a takšno oglaševanje prinaša veliko tveganje v politiko, kjer se lahko izkorišča za vplivanje na glasove, ki prizadenejo življenja milijonov ljudi," je tvitnil Dorsey.

Zuckerberg se je pretekli teden v kongresu bodel z demokratskimi kongresniki zaradi tega, ker Facebook objavlja tudi lažnive politične oglase. Zuckerberg je zatrdil, da jih bodo objavljali še naprej, ker se ne bodo šli cenzure političnega govora. Demokrati so mu očitali, da ga zanima le dobiček.

Facebook se bori proti lažnim novicam, vendar pa plačanih političnih oglasov ne namerava izpustiti iz rok, ker prinašajo preveč denarja. Dorsey se je odločil, da se mu prepiranje s politiki ne izplača in se je enostavno odločil, da političnih oglasov ne bo objavljal, ne resničnih in ne lažnivih.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.