26. 4. 2017, 10:00 | Vir: STA

Twitter še vedno z izgubo

profimedia

Spletno družbeno omrežje Twitter je prvem letošnjem četrtletju ustvarilo 548 milijonov dolarjev (495,5 milijona evrov) prihodkov, kar je osem odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. Izguba se je zmanjšala na 62 milijonov dolarjev (56 milijonov evrov). Rezultati so kljub vsemu boljši od pričakovanj večine analitikov.

Število mesečno aktivnih uporabnikov se je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP v primerjavi z enakim obdobjem lani zvišalo za devet odstotkov na 328 milijonov, število dnevno aktivnih pa za 14 odstotkov. To družbo navdaja z optimizmom, kljub temu da ni še nikoli poročala o dobičku.

Kot je poudaril generalni direktor Twitterja Jack Dorsey, bodo še naprej sledili cilju in ustvarjali omrežje, ki ga ljudje radi uporabljajo vsakodnevno. "Opogumlja nas rast števila uporabnikov, ki smo ji bili priča v prvem četrtletju," je dodal. Pričakuje, da se bo rast števila uporabnikov dolgoročno odrazila tudi v rasti prihodkov.

Delnice Twitterja so po objavi poslovnih rezultatov zrasle za skoraj devet odstotkov, saj so se vlagatelji bali, da bodo še slabši. Izguba je namreč v prvem četrtletju lani znašala 80 milijonov dolarjev (72,3 milijona evrov).

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.