N.Z. | 29. 5. 2020, 11:54

Twitter skril tvit Donalda Trumpa (ker je podpiral nasilje)

profimedia

Facebook, Twitter in YouTube imajo po ameriški zakonodaji zagotovljeno varstvo pri ohranjanju dostojnosti komuniciranja na svojih platformah v členu 230, ker pa se je ob ta člen te dni na Twitterju kar nekajkrat spotaknil predsednik Donald Trump, ta zdaj prek kongresa grozi, da bo dotični člen umaknil ali vsaj spremenil.

Ogenj se je zanetil v strehi že, ko je Twitter pred dnevi k Trumpovemu tvitu Twitter dodal opomnik in povezavo do ’dejstev o covidu-19’, zdaj pa je Twitter prvič tudi skril Trumpov tvit.

Kot poroča BBC, je s predsednikovega profila razvidno, da so se za to odločili, ker je vsebina tvita podpirala nasilje. S spornim tvitom se je predsednik Trump nanašal na proteste v  Minneapolisu v ZDA, ki potekajo že tretjo noč zapored zaradi smrti temnopoltega 46-letnega Georga Floyda, ki jo je povzročilo policijsko nasilje.

Twitter

Tvit je še vedno mogoče videti, če se uporabnik za to odloči, zato naj povemo, da se je sporni tvit nanašal na protestnike, ki da so ’barabuzlji, ki onečaščajo spomin na Georgea Floyda’, česar Trump ne bo dovolil. Da je govoril z guvernerjem Timom Walzom, ki mu je zagotovil podporo vojske in končal z grozečo prispodobo, češ da: ’ko se začne norija, je tu hitro tudi streljanje’.

V skladu s členom 230 družbena omrežja niso odgovorna za vsebine, ki jih objavljajo njihovi uporabniki, vendar lahko odstranijo vsebine, kadar gre za nasilje, nadlegovanje ali obscenost.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.