2. 8. 2018, 18:34 | Vir: STA

Udar strele na Veliki planini poškodoval 4 osebe

Profimedia

Okoli 14. ure je v pastirskem naselju na Veliki planini strela udarila v skalo pri Škofovi bajti, v neposredno bližino skupine štirih oseb. Tri so bile poškodovane, ena pa vidnih poškodb naj ne bi imela, kažejo prvi podatki policistov. Vse pa so odpeljali v ljubljanski klinični center. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila.

Kot so pojasnili na Policijski upravi Ljubljana, so jih okoli 14. ure obvestili, da naj bi bile ob udaru strele poškodovane štiri osebe. Posredovali so pripadniki Gorske reševalne službe, reševalci in gasilci, prav tako je bil aktiviran helikopter nujne medicinske pomoči.

Portal Kamnik.info poroča, da bi se udar strele lahko končal tudi nadvse tragično, saj je enega izmed poškodovanih rešila zgolj takojšnja pomoč z oživljanjem, ki jo je najhuje poškodovanemu nudil švedski zdravnik oz. turist, ki se je v tistem trenutku nahajal v neposredni bližini. Eden od četverice, ki je bila v bližini, naj bi jo odnesel brez večjih poškodb, dva pa s poškodbami ter tudi ožganimi oblačili.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.