10. 10. 2021, 19:44 | Vir: STA

Ugotovitve nadzora pri sprejemu otroka z opeklinami v Celju bodo znane v ponedeljek

Gregor Mlakar/STA

Minister za zdravje Janez Poklukar je po petkovem zapletu s sprejemom otroka z opeklinami opravil razgovor z vodstvom celjske bolnišnice. Tam so mu pojasnili, da so odredili strokovni nadzor, ki bo razjasnil okoliščine. Kot so sporočili z ministrstva, naj bi bili zaključki nadzora znani v ponedeljek, bolnišnica pa bo o njih seznanila javnost.

"Dejstvo je, da mora biti nujna medicinska pomoč nudena vsem, ki jo potrebujejo, ne glede na covid stanje. Še posebej pozorni moramo biti na naše najmlajše," je v izjavi za javnost zapisal minister Poklukar.

Interni strokovni nadzor bo razjasnil dogajanje v Urgentnem centru Celje, potem ko je oče tja v petek popoldne pripeljal štiriletnega sina z opečeno nogo. Kot so poročali mediji, otroka v obravnavo niso želeli sprejeti brez negativnega hitrega testa, na katerega je 40 minut čakal pred urgenco.

Po pisanju spletnega Večera je oče otroka pri prihodu v bolnišnico na formular zapisal, da sin malo kašlja, ker je bil prehlajen. Dečka so po besedah njegovega očeta v bolnico sprejeli šele, ko je poklical direktorico bolnišnice.

"Gre za poškodbo pri predšolskem otroku, ki je bila obravnavana korektno, kar zadeva strokovne vsebine. Postavilo pa se je vprašanje, ali je bil otrok obravnavan tudi dovolj hitro," je za portal 24ur povedal strokovni direktor bolnišnice Radko Komadina.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord