9. 5. 2019, 20:00 | Vir: STA

Ugrabitev v Beli Krajini: "Še nikdar se nisem tako vozil," povedal 79-letnik!

profimedia

Žrtev sredine ugrabitve v Beli Krajini, ki so je osumljeni migranti, je danes za medije pojasnila potek dogajanja. Zvezanega so 79-letnika v prtljažniku njegovega avtomobila peljali iz Bele krajine do vasi Prelože pri Lokvi blizu italijanske meje.

Belokranjec se je ravno pripravljal na škropljenje v vinogradu, ko sta se mu približala dva neznanca. Eden mu je zagrozil z nožem, drugi pa potipal po njegovih žepih, kjer je imel ključe svojega avtomobila. Te mu je vzel, drugi pa mu je vzel ključe od garaže. V njej je našel debelejšo vrv, s katero sta ga nato zvezala.

Kot je dejal, sta ga zvezala tako trdo, da je med vožnjo od bolečine kričal, nakar sta ustavila vozilo in vendarle nekoliko popustila vozle. Prav tako sta mu zvezala noge in mu prelepila oči. Kljub temu je s kančkom očesa uspel videti, kam se peljejo.

Nato so ga vrgli v prtljažnik njegovega avtomobila, v katerem se je peljal s še štirimi ljudmi. Nekaj časa so iskali pravo pot, ko so prišli na večjo prometnico, pa so pohodili plin. "Še nikdar se nisem tako v življenju vozil," je dejal. Na poti so se približali Staremu trgu, kjer je mejni prehod s Hrvaško, tako da je že upal, da bi jih morda zaustavila policija.

Vendar pa je voznik zavil proti Kolpi, kjer je avto nasedel. Ko so ga vendarle spet spravili na vozno pot, so nadaljevali pot proti Ilirski Bistrici, nato proti Divači. Kot se spominja ugrabljenec, so ves čas vozili zelo hitro.

Na enem od bencinskih servisov je eden med njimi zapustil vozilo, z drugimi pa so nadaljevali pot. Divje so vozili tudi po bližnji načeti makadamski cesti, se nato ustavili in ga skupaj z vozilom pustili tam. Kar dolgo časa se je trudil, da se je osvobodil vrvi, vendar pa hoditi ni mogel, saj nog po šestih urah, ko so bile zvezane, niti ni čutil. "Še zdaj jih ne čutim dobro," je povedal.

Počasi je vendarle prispel na bližnjo jaso, kjer so se pasle ovce, od tam pa je zagledal vas, nato pa kmalu še vozilo pastirja ovac. Sledil mu je domov in potrkal ter domačim razložil, kaj se mu je zgodilo. Ker je ostal brez vseh dokumentov in mobilnega telefona, se policijo poklicali kar od tam, je za medije še povedal 79-letnik.

Tri osumljence so italijanski varnostni organi pri Bazovici že prijeli, slovenski policisti pa so jih prevzeli in jim odvzeli prostost. Vsi trije so zdaj v policijskem pridržanju. Policisti pa iščejo še četrto osebo, ki naj bi sodelovala pri ugrabitvi, a je vozilo zapustila še pred končno lokacijo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.