10. 3. 2022, 13:30 | Promocijska objava

Ujeto s Huawei P50 Pro: Najljubše evropsko mesto Lorelle Flego je Milano

Huawei

Po zaslugi pametnih telefonov je fotografiranje sila preprosto. Če bi želeli prijateljem pokazati detajl, ki vam je na poti všeč, ne potrebujete več težkega fotoaparata. Zadostuje telefon s kamero, ki omogoči odlično fotografijo.

En novejših na slovenskih tleh je Huawei P50 Pro, ki dokazano blesti v fotografiji, kar se je pokazalo tudi na nedavni razstavi fotografij v Narodni galeriji v Ljubljani. Na razstavi so svoja dela predstavili Lorella Flego, Ajda Sitar Žumer s fotografinjo Nino Premk, arhitekt Gregor Pavlin, nagrajeni fotograf Jaka Ivančič, specialist modne fotografije Tibor Golob ter hrvaška fotografa Mario Poje in Goran Jović. Vsi so v objektiv ujeli navdihujoče trenutke in lepote narave. Vse razstavljene slike so bile namreč narejene s kamero telefona Huawei P50 Pro in nato postavljene na veliko platno.

Različni fotografi, različni pristopi in prav to je omenjeno razstavo naredilo tako vsebinsko pisano. Nam pa je v oči padla edina črno bela fotografija, ki je bila narejena v enem najbolj modno pisanem mestu v Evropi, v Milanu, na fotografiji pa smo opazili Lorello Flego, ki smo jo tudi povprašali, kako to, da je fotografijo posnela prav na milanskih ulicah.

»Fotografija je bila vedno tesno povezana z modo, saj omogoča verodostojen prikaz čudovitih kreacij modnih oblikovalcev, pri čemer lepota modelov in njihovi izrazi velikokrat fotografijo iz dogodka spremenijo v umetniško delo,« pravi Lorella. Z modo je vse svoje življenje tesno povezana kot novinarka, priznana modna urednica, televizijska moderatorka in ustvarjalka modne oddaje Bleščica. Obožuje biti ženska, privlačijo jo iskreno lepe stvari, momenti in prostori. Na razstavi se predstavlja z izjemno kompozicijo vzorcev ujetih ob sprehodu po navdihujočem Milanu.

Energija Milana ujeta na velikem platnu

Se sprašujete, kateri so najljubši Milanski kotički Lorelle Flego? Mi smo jo prosili, naj nam našteje tri najljubše in hkrati še izda, zakaj. »Milano je tako poln navdihov, da prav težko izberem samo tri. Ampak če dobro razmislim, so mi zelo pri srcu galerija Vittorio Emanuele, ker je najbolj instagramabilna, Lubar zaradi super 'shabby' vzdušja in grad, kjer se je čas ustavil,« nam je zaupala.

Seveda smo vrtali naprej. Hoteli smo izvedeti, katera znamenitost jo v Milanu vedno znova očara in katere prodajalne nikoli ne izpusti iz urnika obiska? Zdelo se je, da je vprašanje lažje. »Rinascente, ker ima res veliko mode in odlično parfumerijo, težava je le v gneči, ker je včasih sprehod po veleblagovnici znanstvena fantastika. In Duomo, čudovita katedrala, ki jemlje dih.« Zanimalo nas je še nekaj. Kaj jo v Milanu najbolj privlači? »Najbrž ljudje in njihova energija, ki je 100 % povezana z modo. Všeč mi je, ker celo mesto diha to modno energijo, ki zna prevzeti vsakega obiskovalca. In Milano je povrh vsega ogromen, še vedno ga v celoti ne poznam, zato se ga vsakič znova veselim,« je zaključila Lorella Flego.

Fotografsko najboljši telefon na trgu

Do nedavno videz telefona ni bil pomemben, kajti menili so, da sta tehnologija in moda na nasprotnih bregovih široke reke, kar pa je daleč od resnice. Naprava, ki jo imamo ves čas pri sebi in jo pogosto vzamemo v roke, nas odraža in vse pogosteje postaja del individualnega modnega sloga. Huawei P50 Pro zato z dvojno matrično kamero predstavlja odmik od splošno sprejetih smernic videza hrbtnega dela. Z dvema obročema je hkrati minimalističen in izredno privlačen. Njuna popolna simetrija simbolizira lepoto strukture, dizajna in umetniški pristop k oblikovanju.

Huawei je bil ves čas od obstoja serije P predan snovanju vrhunske tehnologije kamer in kakovosti fotografij. Kot logičen razvojni korak zato s pametnim telefonom Huawei P50 Pro predstavljajo prvi sistem dvojne matrične kamere z glavno matriko, ki vključuje barvni objektiv, monokromatski objektiv in večspektralno tipalo svetlobe. Zahvaljujoč tehnologijam True-Chroma Shot, XD Fusion Pro z novim filtrom Super Colour, pogonom True-Chroma Image in Super HDR, so fotografije barvite in polne podrobnosti tudi v slabih svetlobnih razmerah ter najboljša možna reprodukcija tega, kar vidi človeško oko.

Nov telefon je opremljen s periskopskim objektivom s 3,5-kratno optično oziroma 100-kratno povečavo, medtem ko je ultra širokokotni objektiv opremljen s tehnologijo stabilizacije, za preprost zajem majhnih ali zelo oddaljenih predmetov v visoki ločljivosti.