15. 3. 2022, 19:48 | Vir: STA

UKC Maribor pretresa ta novica, kaj bo sledilo zdaj?

Profimedia

Mariborska bolnišnica se sooča z nevšečnostjo, ki bo prinesla negativne posledice. 

Strokovni direktor UKC Maribor Matjaž Vogrin je po tajnem glasovanju strokovnega sveta UKC o kandidatih za novega strokovnega direktorja odstopil s položaja, neuradno pa tudi od kandidature za nov mandat.

Usodni pritiski

Za odstop se je, kot je pojasnil za Večer, odločil zaradi pritiskov. "Situacija je tako zastrupljena, da sem že podal odstopno izjavo. Za to sem se odločil zaradi pritiskov znotraj in zunaj UKC Maribor, diskreditacije v javnosti, tako mene kot članov strokovnega sveta," je povedal Vogrin.

Matjažu Vogrinu sredi aprila poteče štiriletni mandat, zato že teče nov razpis za mesto strokovnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Maribor. Strokovnega direktorja imenuje svet zavoda, ki pred tem pridobi mnenje strokovnega sveta in generalnega direktorja.

Razprave o dveh kandidaturah

Strokovni svet UKC Maribor je razpravljal o dveh kandidaturah; poleg Vogrina jo je oddala tudi pediatrinja Nataša Marčun Varda. Glasovanje o podpori kandidatoma na strokovnem svetu je bilo tajno, izid pa na koncu tesen - štiri glasove je dobila Marčun Varda, tri Vogrin, še poroča Večer.

Seja sveta zavoda, kjer naj bi dokončno odločili, kdo izmed kandidatov bo zasedel mesto strokovnega direktorja, bo prihodnji teden. Kot kaže, pa bodo odločali samo še o eni kandidaturi, saj naj bi po neuradnih informacijah Vogrin od svoje kandidature odstopil, poroča Večer.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord