19. 3. 2022, 13:49 | Vir: STA

Iz Ukrajine o strahopetnem ruskem napadu: z RAKETAMI nad SPEČE vojake

Profimedia

Šlo naj bi za strahopeten napad ruske vojske ...

Iz Ukrajine sporočajo, da so ruske sile v petek popolnoma uničile vojašnico v mestu Mikolajiv, ki leži na jugu Ukrajine in ima okoli pol milijona prebivalcev. Uradnih podatkov o smrtnih žrtvah zaenkrat še ni, oblasti pa se bojijo, da bo njihovo število veliko. Poslopje je namreč po tem, ko ga je zadelo šest ruskih raket, zelo uničeno.

Po poročanju BBC bi naj bilo v ruskem napadu ubitih najmanj 80 Ukrajincev. Ker gre za vojaški objekt, ukrajinske oblasti števila ubitih niso potrdile. Predvidoma bo potrjenih smrtnih žrtev še več.

Po besedah Vitalija Kima, guvernerja mikolajivske regije, je šlo za strahopeten napad ruske vojske na ukrajinske vojake, ki so spali. Povedal je tudi, da reševalna akcija še poteka, drugih podrobnosti ni navedel. Po nekaterih navedbah bi naj sicer v vojašnici bilo nameščenih okoli 200 vojakov.

Oglasil se je tudi župan Mikolajiva Oleksander Senkevič, ki je dejal, da ruske sile stalno bombardirajo mesto iz sosednjega Hersona, ki je pod ruskim nadzorom. Napadi bi se naj vrstili tako hitro, da jim alarma sploh ne uspe razglasiti.

Mesto Mikolajiv je sicer znano po ladjedelnicah in ima strateški položaj na jugu Ukrajine. Je tudi zadnje veliko mesto na črnomorski obali pred Odeso.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ