16. 2. 2021, 18:17 | Vir: STA

Ukrajinec lažno prijavil umor, da bi mu policija očistila sneg

Aljoša Rehar/STA

Ukrajinec je po telefonu poklical policijo in se zlagal, da je ubil partnerja svoje mame v upanju, da bo policija ob prihodu očistila sneg na cesti do njegove hiše, je sporočila lokalna policija.

Moški je v nedeljo zvečer policiji povedal, da je do smrti zabodel v prsi partnerja svoje mame, ob tem pa policista opozoril, da morajo ponj priti s snežnim plugom, saj da sicer do njegove hiše ne bodo mogli priti, je francoski tiskovni agenciji AFP v ponedeljek povedala tiskovna predstavnica policije v severni regiji Černigov, Julija Kovtun.

Policisti snežnega pluga niso pripeljali s seboj, a so kljub temu do hiše moškega brez težav prišli s terenskim vozilom. Po prihodu v hišo so takoj ugotovili, da je domnevno mrtev moški živ in zdrav v hiši ter da ga ni nihče napadel. Domnevni morilec pa je takoj priznal, da se je policiji zlagal.

Tiskovna predstavnica policije je še povedala, da so mestne službe v nedeljo čez dan s snežnim plugom že očistile sneg na cesti blizu doma Ukrajinca, da pa ta "ni bil zadovoljen s kakovostjo čiščenja".

Moški, ki živi na vasi, bo zaradi lažne prijave policiji moral plačati globo v vrednosti 3,5 evra.

V zadnjih dneh so iz Ukrajine poročali o rekordnem sneženju, saj je državo prekrila okoli 50 centimetrov debela snežna odeja.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ