STA | 24. 2. 2022, 23:08

''Ukrajinska zračna obramba je uničena, Rusi imajo popolno zračno premoč''

Profimedia

Rusija je praktično uničila ukrajinsko zračno obrambo in kopiči svoje sile okoli Kijeva, je danes po poročanju francoske tiskovne agencije AFP v Bruslju dejal neimenovani visoki predstavnik zahodne obveščevalne službe.

"Ukrajinci nimajo več ustrezne zračne obrambe, da bi se lahko zoperstavili ruskim napadom. Njihova obramba je onesposobljena, nimajo več letalskih sil," je dejal. "Dejansko imajo zdaj Rusi popolno zračno premoč nad Ukrajino," je dodal omenjeni obveščevalec.

Dejal je, da so se ukrajinske sile branile, zlasti okoli mesta Harkov, vendar pa je ruskim silam uspelo zasesti ključna letališča okoli Kijeva. Enote, ki so tam, bi lahko zdaj Rusi povezali s tistimi, ki prihajajo iz Belorusije, je dodal.

Po njegovi oceni bo veliko odvisno od nadaljnjega ukrajinskega odpora, vendar bodo ruske sile verjetno v prihodnjih urah močno pritiskale okoli Kijeva.

Omenjeni neimenovani predstavnik je še dejal, da obveščevalni podatki nakazujejo, da se bodo Rusi skušali znebiti ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega ter likvidirati druge politične nasprotnike.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.