Uredništvo | 7. 4. 2024, 16:03

Slovenija v šoku zaradi umora mlade mamice: "Kot levinja si se borila, da tvojim štirim malčkom ni nič manjkalo"

Profimedia

Slovenijo te dni pretresa umor ženske iz Markovcev, njeno telo je ob cesti v bližini Kidričevega naključno odkrila sprehajalka.

V soboto so bili mariborski policisti obveščeni o tem, da je sprehajalka v bližini Kidričevega ob makadamski cesti naletela na mrtvo osebo. Na kraj so bili nemudoma napoteni policisti, v nadaljevanju so ugotovili, da gre za 33-letno žensko iz okolice Ptuja, ki je umrla nasilne smrti.

Medtem ko kriminalisti dogodek še vedno preiskujejo, so za javnost potrdili, da so zaradi suma umora pridržali moškega "iz družinskega kroga žrtve."  Po neuradnih informacijah gre za moža pokojne. Prostost so odvzeli tudi 33-letni ženski iz okolice Lenarta. 

Milos Vujinovic/Bobo

"Draga Sabina, začutila sem, da moram nekaj napisati o tebi"

S temi besedami je svoj Facebook zapis začela M.V. , botra umorjene Sabine A., ki so jo svojci pred dvema tednoma prijavili kot pogrešano osebo. Draga Sabina! Začutila sem, da moram nekaj napisati o tebi, tudi zaradi tistih, ki so te v teh štirinajstih dnevih obsojali,"  je zapisala v svoji srce parajoči objavi. O Sabini je povedala: "Bila si oseba s čistim srcem, prijazna, nasmejana, vedno pripravljena pomagati, čeprav si velikokrat pomoč potrebovala sama. Poznam te od prvega dne, ko si se rodila. V tvoji bližini si čutil toploto, ki je žarela iz tebe."

"Odlična gospodinja, zlata mamica, ki si se kot levinja borila, da tvojim štirim malčkom ni nič manjkalo, bila si predana žena," je izpostavila botra.

Otroci so ostali brez mame

Nekaj vrstic je v zapisu namenila tudi osumljencu za Sabinin umor: "Prav tisti, ki si mu podarila svojo ljubezen, ti je na zahrbten način vzel zivljenje! Zakaj, ne vemo, saj si o njem vedno govorila v presežkih. Zakaj je štirim otrokom vzel mamo, zakaj je uničil vajin sijoči dom in vsaj na videz idealno družino?"

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Kot je še dejala, bi prav danes Sabinin sin moral pihati svečke na torti: "Verjetno se bo spraševal, kje je mami, zakaj ni z njim, tako kot vedno za rojstni dan. Enako, kot se je pred enim tednom spraševala hčerka." Ob koncu je tudi izrazila upanje, da bi krivci za Sabinino nasilno smrt dobili pravično kazen.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol