12. 1. 2022, 11:25 | Promocijska objava

United Group krepi položaj v Grčiji: Wind Hellas dokončno v njihovi lasti

United Group

Skupina United Group, vodilni telekomunikacijski in medijski operater v jugovzhodni Evropi, je sporočila, da je zaključila prevzem grškega telekomunikacijskega operaterja Wind Hellas.

Skupina je doslej v grško tržišče vložila 1,4 milijarde evrov, v naslednjih petih letih pa bo še vsaj dodatne 1,3 milijarde evrov, pri čemer se bo osredotočila na širitev optičnega omrežja, storitve plačljive televizije in uvedbo omrežja 5G. Gre za eno največjih naložb v Grčiji v zadnjih letih.

»Prevzem družbe Wind Hellas je pomemben mejnik za skupino United Group in grški telekomunikacijski trg. Z njim smo naredili nov korak pri uresničevanju svoje zaveze, da grškim potrošnikom ponudimo celoten nabor najboljših izdelkov in storitev, ki jih lahko ponudi naša panoga,« je povedala Victoriya Boklag, izvršna direktorica skupine United Group.

»Digitalizacija in izgradnja optičnih omrežij v Grčiji sta sedaj v polnem teku. S svojimi naložbami in s svojim poglobljenim strokovnim znanjem z osmih trgov bomo igrali ključno vlogo na obeh področjih ter grškim potrošnikom in podjetjem zagotavljali izjemne izdelke ter najboljšo uporabniško izkušnjo,« je dodala Boklagova.

Na ta način je Skupina razširila nabor storitev na še 3,4 milijona uporabnikov. V Grčiji jih ima zdaj 4,7 milijona, skupaj pa 15,2 milijona.

United Group s sedežem na Nizozemskem je vodilni telekomunikacijski in medijski operater v jugovzhodni Evropi, v okviru katerega v Sloveniji poslujejo družba Telemach s storitvami EON, Total TV in mobilnimi paketi družine VEČ, informativni spletni portal N1, televizija Sportklub ter platforma za e-poslovanje Shoppster.

Skupina je na grški trg vstopila leta 2020 s prevzemom Nove. Od takrat je naredila številne pomembne korake za krepitev svoje prisotnosti na lokalnem trgu, vključno s prenovo blagovne znamke in uvedbo najbolj priljubljene TV platforme v regiji EON.

Skupina United Group bo združila operaterja Wind Hellas in Nova ter tako ustvarila konvergenčnega operaterja, ki bo drugi največji ponudnik fiksnih storitev in storitev plačljive televizije v Grčiji.

O skupini United Group
Skupina United Group s sedežem na Nizozemskem je vodilni telekomunikacijski in medijski operater v jugovzhodni Evropi. Ima najširšo omrežno pokritost v regiji in uporabnikom nudi najbolj privlačne televizijske vsebine z vsega sveta. Z obsežnimi naložbami v digitalno infrastrukturo, vsebine in tehnologijo zagotavlja odličnost izdelkov in storitev za uporabnike po vsej regiji. Skupina United Group je od marca 2019 v lasti sklada BC Partners, enega največjih naložbenih podjetij na svetu.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.