20. 11. 2020, 09:59

United Media s sodno odredbo proti Telekomu Slovenije zaščitila pravice za prenose tekem UEFA Lige narodov

Shutterstock
United Media s sodno odredbo proti Telekomu Slovenije zaščitila pravice za prenose tekem UEFA Lige narodov (foto: Shutterstock)

Okrožno sodišče v Ljubljani je 13. novembra 2020 na podlagi predloga družbe United Media izdalo začasno odredbo proti Telekomu Slovenije, namenjeno zaščiti ekskluzivnih pravic za prenos nogometnih tekem UEFA Lige narodov.

Družba United Media je v Sloveniji imetnica pravic za prenos nogometnih tekem UEFA Liga narodov in ima na tem območju edina pravice za njihovo razširjanje. Telekom Slovenije je te pravice kršil, saj je preko tujih televizijskih programov in na svoji TV platformi brez ustreznega dovoljenja ali licence družbe United Media predvajal navedene tekme.

Na osnovi predloga družbe United Media je iz tega razloga Okrožno sodišče v Ljubljani dne 13. novembra 2020 izdalo začasno sodno odredbo za zaščito pravic, s katero je Telekomu Slovenije prepovedalo nepooblaščeno predvajanje vseh nogometnih tekem UEFA Liga narodov za sezono 2020/2021 na vseh televizijskih programih in spletni TV platformi. V primeru kršitve te prepovedi lahko sodišče Telekomu Slovenije izreče denarno kazen v višini 50.000 evrov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.