14. 6. 2010, 11:47 | Vir: Playboy

Ura leta: Playboy je izbral Breitling

Ivana Krešić

Na že drugem izboru slovenske ure leta je v absolutni kategoriji slavil Breitling s časomerom chronomat B01, ki ga poganja njihov prvi lastnikronografski mehanizem.

Playboyevi bralci ste skupaj s člani strokovne žirije in z bralci revij Elle, Diners Club Magazine, Ure&Nakit ter kataloga Zapestne ure za damski ročici najprimernejšo izbrali Chanelovo keramično uspešnico J12, najboljši kompromis med kakovostjo in ceno pa ste videli v urah znamke Longines.

V navzočnosti članov žirije ter predstavnikov sodelujočih revij in urarskih znamk ter njihovih zastopnikov na slovenskem trgu je v Vrtni dvorani Grand hotela Union Bojan Levič, organizator izbora, adute Breitlingovega chronomata B01 predstavil z naslednjimi besedami:

»Breitling je svoj novi kaliber B01 vgradil v kultni model chronomat, tokrat s pripono B01 v imenu, še vedno pa s prepoznavnim hišnim videzom in z ohišjem, ki se po tehničnih lastnostih lahko kosa z imenitnim mehanizmom v njem.«

In zakaj ste, spoštovani bralci in bralke, za zmagovalko med damskimi urami izbrali Chanelovo J12? Bojan Levič sklepa, da zato, ker »je popolnoma klasično ohišje hkrati športno in elegantno, vendar za spremembo ukrojeno iz keramike ter po želji oplemeniteno z zlatom, diamanti in še čim. Pri mehanizmih pa za vsakogar nekaj – od kvarčnih do avtomatskih, med katerimi najdemo tudi tistega najbolj cenjenega, ki ga izdeluje Audemars Piguet.«

Ne pozabimo na preostale časomere, katerih kakovosti slovenska javnost ni spregledala: v absolutni kategoriji sta drugo in tretje mesto zasedla Paneraijev luminor 1950 3 days automatic in Rolexov oyster perpetual datejust II.

Med damskimi urami Chanelovi J12 sledita lanska zmagovalka v tej kategoriji, Cartierjeva ballon bleu, in Rolexova oyster perpetual datejust. Med znamkami z najboljšim razmerjem med kakovostjo in ceno pa Longinesu sledita Tissot in Seiko.

B. B.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec