3. 11. 2021, 09:33 | Vir: STA

V Avstraliji po 18 dneh našli ugrabljeno štiriletnico

profimedia

V Avstraliji so našli štiriletno deklico, ki so jo pred 18 dnevi domnevno ugrabili iz kampa. Deklico so našli danes živo in zdravo med preiskavo v zaklenjeni hiši, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Moje ime je Cleo," je dejala deklica reševalcem, ko so jo našli.

Cleo Smith je izginila iz družinskega šotora v zvezni državi Zahodna Avstralija prejšnji mesec. Izginotje je sprožilo obširno iskalno akcijo, pri kateri je sodelovalo več kot sto policistov in nešteto prostovoljcev.

Številni so se bali, da se bo zgodba končala tragično, ampak je policija po nočni raciji v obmorskem mestu Carnarvon, nedaleč od mesta, kjer je izginila, sporočila veselo novico. Deklico so našli samo in živo.

Detektiv Cameron Blaine je pojasnil, da je deklico trikrat vprašal po imenu, preden mu je ta odgovorila, da ji je ime Cleo. Vsi so bili presrečni, ko so jo našli in ko se je malo kasneje sešla z družino.

Policija je kasneje objavila fotografijo deklice na bolniški postelji z lučko v roki, ob tem pa se smeje in maha z roko.

V okviru preiskave je policija pridržala 36-letnega moškega, ki sodeluje s pristojnimi. Obtožnico bodo predvidoma vložili še danes, piše AFP.

Policija je prejšnji mesec ponudila milijon avstralskih dolarjev nagrade za informacije o deklici. Domnevali so, da ugrabitev ni bila načrtovana in da je šlo za oportunizem. Osumljeni ni bil na lokalnem seznamu spolnih prestopnikov in so ga začeli opazovati šele pred enim dnevom.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.