2. 12. 2019, 09:48 | Vir: STA

V avstralski divjini po dveh tednih našli pogrešano žensko, prijatelja še iščejo!

profimedia

Avstralko, ki so jo pogrešali skoraj dva tedna, so našli živo v odročnih predelih osrednje Avstralije, je danes sporočila avstralska policija. Tamro McBeath-Riley so našli s pomočjo helikopterja v bližini podtalnice južno od kraja Alice Springs, od koder je z dvema prijateljema odšla na pot 19. novembra. Njena prijatelja še vedno pogrešajo.

McBeath-Riley, Claire Hockridge in Phu Tran so se na pot v vročo divjino iz Alice Springsa odpravili popoldne 19. novembra, ko se je njihovo vozilo zagozdilo v strugi reke Finke. Sprva so tri dni poskušali rešiti avtomobil, a brez sreče. V tem času so porabili vse zaloge vode in hrane.

Pri preživetju so si pomagali tudi s prekuhavanjem podtalnice, ki je bila že precej izsušena.

Nato pa so se odločili, da se bodo razšli in ločeno skušali najti pomoč. Tran in Hockridge sta šla v smeri avtoceste, McBeath-Riley pa je ostala v bližini avtomobila.

Policiji je uspelo najti McBeath-Rileyjevo zaradi sporočila v vozilu trojice, ki so ga našli, ko je na sledi pnevmatik opozoril domačin. Ženska se je zatekla v bližino podtalnice, kjer so jo nato našli v nedeljo s pomočjo helikopterja. Zaradi dehidracije in izpostavljenosti soncu so jo prepeljali na zdravljenje v bolnišnico.

Iskalna akcija za drugima pogrešanima se nadaljuje.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.