18. 7. 2020, 18:27 | Vir: STA

V Avstriji bodo zaradi naraščajočih okužb najverjetneje zaostrili ukrepe

profimedia

V Avstriji so danes do 9.30 potrdili 134 novih primerov okužbe v zadnjih 24 urah. Število aktivno okuženih je sicer padlo za 32 na 1361 primerov, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Od petka ob 9.30 do danes do 9.30 so v Avstriji potrdili 134 novih primerov, največ na Dunaju. V bolnišnicah se zdravi 98 bolnikov, med njimi 11 na intenzivnem oddelku.

Pri naših sosedih sicer podatke posodabljajo večkrat dnevno. Skupno so do 16. ure potrdili 19.509 okužb, umrlo je 685 ljudi, nihče v zadnjem dnevu, poroča avstrijska radiotelevizija ORF.

Avstrija želi na vsak način preprečiti drugi val. Kancler Sebastian Kurz je napovedal, da se bodo v nedeljo dogovorili o morebitni posodobitvi ukrepa o obveznem nošenju zaščitnih mask po vsej državi. Sprva morajo še podrobneje preučiti nove številke.

Trenutno v državi ni enotne obveznosti glede nošenja mask, o tem se lahko deželne vlade odločajo same. Načeloma velja, da jo je med drugim treba nositi v bolnišnicah in kjer ni mogoče ohranjati priporočene razdalje.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.