26. 11. 2020, 15:24 | Vir: STA

V Avstriji sredi novembra več okuženih s koronavirusom, kot kažejo statistike

Xinhua/STA

V Avstriji je bilo sredi novembra poleg tistih, ki so bili hospitalizirani zaradi covida-19, še 228.000 okuženih s koronavirusom, to je 3,1 odstotka starejših od 16 let, ki živijo v zasebnih gospodinjstvih. To je 55 odstotkov več, kot kažejo uradne statistike, kaže danes objavljena študija.

V študiji, ki so jo po naročilu avstrijskega ministrstva za izobraževanje skupaj izvedli avstrijski statistični urad, Rdeči križ in medicinska univerza na Dunaju, so med 12. in 14. novembrom testirali 2263 ljudi.

Pri 48 je bil test na koronavirus pozitiven. Po pogovoru s tistimi, ki niso prišli na testiranje, se je izkazalo, da jih je bilo med njimi najmanj 24 v karanteni zaradi okužbe z novim koronavirusom, tako da je bilo skupno okuženih 72 sodelujočih v študiji, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Na podlagi teh podatkov in ob upoštevanju statistične napake je bilo v tem obdobju v Avstriji z novim koronavirusom okuženih med 166.000 in 295.000 ljudi, virus pa je bil razširjen med 2,2 in štirimi odstotki prebivalstva. Pri tem je bila razširjenost virusa precej večja na zahodu Avstrije kot na vzhodu države.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ