6. 1. 2019, 16:58 | Vir: STA

V avstrijskih Alpah je zaradi močnega sneženja obtičalo več tisoč ljudi

STA
V avstrijskih Alpah je zaradi močnega sneženja obtičalo več tisoč ljudi (foto: STA)

V smučarskih središčih v avstrijskih Alpah je zaradi močnega sneženja obtičalo več tisoč ljudi. Oblasti so namreč zaradi obilice novo zapadlega snega razglasile drugo najvišjo stopnjo nevarnosti snežnih plazov in zaprle nekatere ceste, ki vodijo do priljubljenih smučišč.

Od sobote je na severni strani Alp zapadlo več kot pol metra snega, zaradi česar se je močno povečala nevarnost snežnih plazov.

Avstrijske oblasti so na tem območju opozorile pred "visoko" nevarnostjo snežnih plazov, ki je druga največja stopnja na sicer petstopenjski lestvici, poroča nemška tiskovna agencija AFP.

V smučarskem središču Saalbach-Hinterglemm je do danes popoldan, ko so strokovnjaki z eksplozivom sprožili nadzorovan plaz, obtičalo okoli 12.000 turistov, je povedal tamkajšnji župan Alois Hasenauer.

Oblasti so medtem zaradi nevarnosti snežnih plazov v Obertauernu zaprli ceste do ponedeljka. Reševalne službe so sicer organizirale spremstvo za tiste, ki so se domov želeli vrniti že danes.

Iz kraja Schoppernau medtem poročajo o plazu, ki je pod seboj pokopal 26-letnega smučarja. Kljub pomoči prijatelja, ki ga je uspel sam izkopati, je ta na kraju podlegel poškodbam.

Zimske vremenske razmere sicer preglavice povzročajo tudi drugod po državi. Največ težav povzročajo podrta drevesa, ki so ponekod ohromila železniški promet in poškodovala električno napeljavo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.