24. 7. 2020, 14:00 | Vir: STA

V Belgiji za covidom-19 umrla triletnica, ki je pred tem že bila hudo bolna

profimedia

V Belgiji je za covidom-19 umrla triletna deklica, ki je najmlajša znana smrtna žrtev te bolezni v državi, so danes sporočile belgijske oblasti. Število novih okužb sicer v državi narašča.

Tiskovni predstavnik delovne skupine za covid-19 Boudewijn Catry je povedal, da v Belgiji za to boleznijo vsak dan umrejo trije ljudje.

V zadnjem času sta umrla tudi triletnica, ki je bila že pred tem hudo bolna, in 18-letnica, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Catry je ob tem posvaril, da so pretekli teden 85 odstotkov vseh okužb potrdili pri ljudeh, mlajših od 60 let. "Drži, da mladi ljudje redko umrejo za covidom-19, a nihče ni imun," je poudaril.

Posvaril je, da se je število primerov med 14. in 20. julijem v primerjavi s tednom pred tem povečalo za 89 odstotkov. V preteklem tednu so v povprečju potrdili 220 novih primerov na dan. V bolnišnice so sprejeli po 15 bolnikov s covidom-19 na dan, potem ko so jih en teden pred tem po deset. Povprečno število smrtnih žrtev pa se je v tem obdobju povečalo z 1,7 na dan na 2,9 na dan.

Doslej se je v Belgiji z novim koronavirusom okužilo 64.847 ljudi, umrlo jih je 9812. Oblasti so zaradi porasta okužb zaostrile ukrepe glede nošenja zaščitnih mask, to bo od sobote obvezno tudi na tržnicah in drugih mestih, kjer se zbira več ljudi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.