26. 1. 2021, 10:27 | Vir: STA

V Beli hiši tudi že Bidnova štirinožna prijatelja Champ in Major

Xinhua/STA

Psa novega ameriškega predsednika Joeja Bidna Champ in Major sta se v nedeljo vselila v Belo hišo. Tako so se psi vrnili v domovanje ameriških predsednikov, potem ko nekdanji predsednik Donald Trump ni imel štirinožnega prijatelja. Major je prvi iz zavetišča posvojeni pes v Beli hiši doslej.

"Prva družina se je želela najprej namestiti, preden so psa iz Delawara pripeljali v Washington. Champ uživa na svoji pasji postelji pri kaminu, Major pa obožuje tekanje po travniku," je v ponedeljek sporočil tiskovni predstavnik nove ameriške prve dame Michael LaRosa za ameriško televizijo CNN.

Nemškega ovčarja Champa imajo Bidnovi že od leta 2008. Leta 2018 pa so iz zavetišča posvojili še enega nemškega ovčarja Majorja. Ta je tako postal prvi pes iz zavetišča v Beli hiši.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Major & Champ Biden (@firstfamilydogs)

Psi imajo dolgo zgodovino v ameriški predsedniški palači. Barack Obama je imel dva portugalska vodna psa Boja in Sunny. Svojega štirinožca, škotskega terierja Barneyja, je imel tudi George W. Bush. V času predsedovanja Billa Clintona je v Beli hiši živel labradorec Buddy.

Trump pa je bil prvi ameriški predsednik v več kot sto letih, ki ni imel psa. "Kako bi bil videti med sprehajanjem psa po travniku Bele hiše," se je vprašal ameriški predsednik v videu, ki ga je Bidnova kampanja uporabila v predvolilnem oglasu.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.