31. 5. 2021, 08:03 | Vir: STA

V Berlinu zasilno pristalo letalo družbe Ryanair, v ozadju naj bi bila grožnja z bombo

Shutterstock

V Berlinu je v nedeljo zvečer zasilno pristalo letalo družbe Ryanair, ki je bilo na poti iz Dublina v Krakov. Letalo je bilo deležno temeljitega varnostnega pregleda, potniki pa so po več urah lahko pot nadaljevali na krovu drugega letala. Policija razloga za pristanek ne navaja, po poročanju nemških medijev pa naj bi bila v ozadju grožnja z bombo.

Letalo s 160 ljudmi na krovu je na letališču Berlin Brandenburg pristalo malo po 20. uri, potem ko je zaradi izrednega dogodka za to dobilo dobilo dovoljenje. Odpeljali so ga stran od glavnega terminala. Stran so odpeljali tudi potnike. Letalo so obkrožila števila policijska vozila, nakar so ga temeljito preiskali, vključno s prtljago.

Potniki so pot proti Krakovu malo pred 4. uro lahko nadaljevali na krovu nadomestnega letala, preiskava Ryanairovega letala pa se je nadaljevala do jutranjih ur, ko so jo končali z ugotovitvijo, da letalo ne predstavlja nevarnosti. To sicer še vedno stoji na letališču, naj pa bi se danes vrnilo na Irsko, navedbe predstavnika letališča na spletu navaja časnik Bild.

Incident se je zgodil teden dni po zasilnem pristanku, v katerega je bil primorano še eno potniško letalo družbe Ryanair. Letalo na poti iz Aten v Vilnius je bilo zaradi domnevne grožnje z bombo preusmerjeno na letališče v Minsku, kjer so oblasti nato prijele opozicijskega novinarja Romana Protaseviča in njegovo dekle, ki sta bila na krovu.

Poleg tega je Ryanairovo letalo na liniji med Dublinom in Krakovom moralo že lanskega julija zasilno pristati v Londonu. Vzrok je bila lažna grožnja z bombo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.