5. 1. 2017, 18:37 | Vir: STA

V Bohinju je gorel Hotel Jezero! Goste in zaposlene so evakuirali!

STA

V Bohinju je nekaj po 15. uri zagorel Hotel Jezero in še vedno močno gori. Z ognjem se spopadajo gasilci iz bohinjske, blejske in radovljiške občine, delo pa jim otežuje močan veter.

Po prvih podatkih so evakuirali 103 osebe. Za zdaj še vedno velja, da poškodovanih ni, so pa v pripravljenosti ekipe nujne medicinske pomoči z reševalnimi vozili.

Vsi so na varnem!

Medtem ko sta zgornje nadstropje in ostrešje bohinjskega Hotela Jezero še v plamenih, je direktorica hotela Polonca Noč v izjavi novinarjem zagotovila, da so vsi gostje in zaposleni na varnem. Gostom so našli prenočitev v bližnjih hotelih, nekateri pa so odšli. Kolikšna bo škoda, še ne ve, lahko pa preseže tudi milijon evrov ali dva, je dejala.

Kot je povedala Nočeva, je po informacijah, ki jih ima, očitno zagorelo na podstrešju. Požar naj bi prvi opazili gostje, ki so o tem obvestili recepcijo. Direktorica je ob tem pohvalila zaposlene za njihovo hitro reakcijo, ki je pripomogla k temu, da so vse goste spravili na varno.

V trenutku požara je bilo po besedah Nočeve v hotelu sicer prijavljenih okoli 25 gostov, predvsem iz Hrvaške, Slovenije, pa tudi Nemčije, Avstrije, Rusije. Je pa ravno danes potekala menjava gostov. Začasno recepcijo so sedaj vzpostavili v bližnjem manjšem hotelu, od koder so tudi pomagali poiskati nastanitev za goste. Po podatkih kranjske policijske uprave so iz hotela evakuirali okoli 35 oseb, še okoli 70 pa iz bližnje okolice.

Ko bodo požar pogasili in bodo lahko varno vstopili v objekt, bodo lahko iz nižjih nadstropij tudi odnesli predmete in prtljago.

Ogenj še krotijo!

A za zdaj kaže, da bo borba z ognjem trajala še precej časa. Gašenje, v katerega so vključene vse razpoložljive gasilske enote iz Bohinja in okolice namreč otežuje močan veter. Policisti okoliške prebivalce pozivajo še, naj zaradi požara zaprejo okna, vse, ki niso vključeni v intervencijo pa, da se ne približujejo območju in omogočijo neovirano delo.

Poleg gasilcev je po podatkih policije v intervencijo vključeno večje število policistov in kriminalistov, pa tudi civilna zaščita.

Kaj bi lahko bil vzrok požara, ki bo očitno povzročil ogromno škodo, Nočeva ne ve. To bodo pristojni ugotavljali, ko bo požar pogašen.

Hotel Jezero, ki ima 71 sob in 5 hotelskih apartmajev, restavraciji in kavarno, konferenčni dvorani ter notranji bazen, je bil nazadnje celovito obnovljen leta 2008. V hotel pa so sicer stalno vlagali in ga tudi zavarovali. Kot je za STA povedal eden od zaposlenih, so ravno v petek pričakovali prihod večje skupine gostov, ki bi kapacitete praktično zapolnila.

Dopolnjujemo novico z najnovejšimi podatki:

  • Požar, ki je v četrtek popoldne zajel Hotel Jezero v Bohinju, so pozno zvečer po navedbah vodje intervencije Silva Režka pogasili, postavili pa so požarno stražo. Ko bodo razmere ustrezne, bodo začeli preiskavo, ki bo pokazala vzrok požara in tudi višino škode. Ta bo po prvih ocenah vodstva hotela milijonska.
  • "Nam ne preostane drugega, kot da hotel prenovimo. Vanj smo dolga leta vlagali in bomo vlagali še naprej. Hotelske dejavnosti ne bomo opustili," je za STA povedal lastnik Hotela Jezero Iztok Noč in izpostavil, da v hotelu dela 30 let in da se že celo življenje borijo, da hotel dobro deluje.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.