18. 4. 2021, 10:00 | Vir: STA

V boj proti bolj nalezljivim sevom Francija s karanteno za potnike iz Južne Afrike in Južne Amerike

profimedia

Francija bo zaradi širjenja novih, bolj nalezljivih različic novega koronavirusa, uvedla obvezno desetdnevno karanteno za potnike iz Južne Afrike, Argentine, Brazilije in Čila.

Gre za še enega v vrsti ukrepov, ki jih je Francija od začetka aprila sprejela v boju proti tretjemu valu epidemije covida-19. Med drugim so zaprte šole, prepovedano je potovanje med regijami, v veljavi pa je tudi policijska ura.

Francoska vlada je sicer v torek prepovedala vse letalske povezave z Brazilijo, da bi tako preprečili vnos bolj nalezljivih različic novega koronavirusa, vendar naj bi jih v soboto znova vzpostavili za tiste, ki živijo v Franciji, imajo francoski potni list ali potni list katere od članic Evropske unije, poroča Deutsche Welle.

Potniki pa bodo morali pred vstopom na letalo predložiti negativen izvid PCR testa, ki ne bo starejši od 36 ur, ob prihodu pa bodo morali v obvezno karanteno, ki jo bo nadzirala policija.

V Franciji so po podatkih ministrstva za zdravje v soboto potrdili 35.861 novih okužb z novim koronavirusom. V državi s 67 milijoni prebivalcev, kjer so v četrtek zabeležili črn mejnik 100.000 mrtvih zaradi covida, je doslej prvi odmerek cepiva prejelo približno 12,3 milijona ljudi.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol