22. 6. 2020, 08:18 | Vir: STA

V Braziliji dosegli nov mejnik v številu smrti zaradi covida-19

Shutterstock

V Braziliji, ki je za ZDA druga najbolj prizadeta država v pandemiji, so v nedeljo uradno potrdili 50.000 smrti zaradi covida-19. V državi, kjer se povečuje politična nestabilnosti in obenem slabšajo gospodarske razmere, beležijo že več kot milijon primerov okužb, poročajo tuje tiskovne agencije.

Po podatkih brazilskega zdravstvenega ministrstva je v zadnjem dnevu zaradi covida-19 umrlo še 641 ljudi, skupaj že 50.617. Z novim koronavirusom je v Braziliji okuženih 1,085 milijona ljudi.

Strokovnjaki medtem opozarjajo, da so številke v tej južnoameriški državi z 210 milijoni prebivalcev zelo verjetno še precej višje, saj opravijo malo testov na okužbe.

V Braziliji se je od prve potrjene okužbe v februarju ob širjenju novega koronavirusa znižala podpora desničarskemu predsedniku Jairu Bolsonaru, ki je v začetku pandemije označil za blago gripo ter zavrnil sprejetje ukrepov za ustavitev njegovega širjenja. Številne države in mesta so zaščitne ukrepe sprejeli sami, vendar pa omejitve ponekod že sproščajo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.