6. 10. 2017, 10:01 | Vir: STA

V brazilskem vrtcu varnostnik zažgal šest otrok, na Japonskem pa oče pobil svojo družino

profimedia

Svet dnevno pretresajo grozljive novice iz različnih koncev sveta. Tokrat sta eni od pretresljivejših zgodb, v katere so bili vpleteni otroci, prišli iz Brazilije in Japonske.

Tragedija v Braziliji

Varnostnik v vrtcu v Braziliji je v četrtek zažgal šest otrok, starih štiri leta, in njihovega vzgojitelja. Najprej jih je polil z alkoholom in nato zanetil ogenj, v katerem so zgoreli do smrti. Več deset ljudi je bilo ranjenih. V ognju je umrl tudi napadalec.

V bolnišnico so v četrtek sprejeli okoli 50 ljudi, od tega jih je deset utrpelo resne poškodbe, poročanje brazilskih medijev povzema francoska tiskovna agencija AFP. Štirje otroci so umrli takoj, dva pa kasneje v bolnišnici.

Tudi varnostnik, star okoli 50 let, je umrl kasneje v bolnišnici zaradi hudih opeklin. Od leta 2014 naj bi imel resne psihične težave. V vrtcu je delal že vsaj osem let, a načeloma ni imel neposrednega stika z otroki. Svoji družini naj bi pred dnevi dejal, da jim bo v tem tednu, ko je obletnica smrti njegovega očeta, dal darilo in bo umrl.

Tragedija se je zgodila v skromni četrti kraja Janauba z okoli 70.000 prebivalci, ki leži kakih 600 kilometrov severno od mesta Belo Horizonte. Otroški vrtec, v katerem je bilo v času napada kakih 80 otrok, je nosil ime Nedolžni ljudje. Župan Janaube Carlos Isaildon Mendes je razglasil sedemdnevno žalovanje.

Obenem je opozoril, da bi lahko bila četrtkova tragedija še veliko hujša, saj so bile v sosednjem prostoru jasli, ki bi jih bilo izredno težko hitro evakuirati, medtem ko je veliko malo starejših otrok lahko zbežalo in si rešilo življenje.

Istega dne na Japonskem

V stanovanju v japonskem mestu Hitachi pa je prav tako v četrtek izbruhnil požar, na pogorišču pa so našli trupla petih otrok, starih od treh do 11 let, in ženske. Na truplu 11-letne deklice so po navedbah policije našli več vbodnih ran. Stanovanje naj bi zažgal oče, potem ko je pobil otroke in ženo.

Kot je poročala japonska javna radiotelevizija NHK, se je lokalni policiji predal moški, ki je ob tem povedal, da je zažgal svoje stanovanje, v katerem so bili njegova soproga in pet otrok. Obenem naj bi nakazal, da je najprej ubil ne le 11-letno hčerko, ampak tudi ostale otroke in ženo, nato pa zanetil požar, poročanje NHK povzema nemška tiskovna agencija dpa. Preiskava sicer še poteka.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.