23. 7. 2020, 14:18 | Vir: STA

V celjski bolnišnici okužen zdravstveni delavec, okužba tudi v vrtcu

Vesna Pušnik Brezovnik/STA

V celjski bolnišnici so danes pri zdravstvenem delavcu z oddelka za intenzivno interno medicino evidentirali okužbo z novim koronavirusom. Zaposlene, ki so bili v tesnem stiku z okuženim, so napotili na testiranje in v samoizolacijo. V celjskem vrtcu Tončke Čečeve v enoti Center pa je okužena strokovna delavka.

Kot so danes sporočili iz celjske bolnišnice, so na omenjenem oddelku takoj izvedli vse potrebne ukrepe po predpisanem protokolu. Nadaljnje ukrepe pa bodo sprejeli skladno z razvojem epidemiološke situacije na oddelku.

Kljub temu da je verjetnost okužbe bolnikov, ki se zdravijo na oddelku izredno majhna, saj zdravstveno osebje dosledno, pri vseh stikih, uporablja osebno varovalno opremo, bo bolnišnica testirala tudi vse bolnike.

Kot je v izjavi za medije povedala ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren, jim je strokovna delavka iz enote Center v sredo sporočila, da se je okužila z novim koronavirusom, zato so v karanteno poslali tri strokovne delavce in 23 otrok, ki so bili v neposrednem stiku z okuženo.

Enota Center kljub okužbi dela nemoteno, izvedli pa bodo še dodatne poostrene ukrepe po navodilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.